FIFA kokartlı Ünlü hakem eşcinsel olduğunu açıkladı

FIFA kokartlı Ünlü hakem eşcinsel olduğunu açıkladı
FIFA kokartlı Norveçli hakem Tom Harald Hagen, yerel gazete Glamdalen'e yaptığı açıklamada eşcinsel olduğunu söyledi. 44 yaşındaki Hagen hala aktif olarak hakemlik yapıyor ve Norveç Ligi'nde maç yönetiyor.

Norveç'in yetiştirdiği önemli hakemlerden biri olan Tom Harald Hagen, ülkenin yerel gazetelerinden Glamdalen'e eşcinsel olduğunu açıkladı. Hagen, "Yavaş yavaş kendime güvenmeye başladım ve hayatım şu an çok iyi. Gay olduğum gerçeğiyle barışmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hayatım boyunca böyle yaşadım, özel olarak düşündüğüm bir durum değildi" dedi.

5f980da0ae298b90f0f310bd.jpg

2006 yılından beri elit klasmanda maçlar yöneten Hagen, Norveç futbolunda da bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce Norveçli hiçbir futbolcu, hakem ya da futbol aktörü, eşcinsel olduğunu açıklamamıştı.

5f980da9ae298b91fab8a4de.jpg

Norveçli hakem 2010 yılında Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi grup maçında CSKA Sofya ile oynadığı maçı, 2012 yılında Galatasaray'ın Şampiyonlar ligi grup maçında Benfica ile oynadığı maçı, 2014 yılında ise Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı Metalist Kharkiv maçını yönetmişti.

Hagen'in yönettiği en önemli müsabaka ise 2009 yılında oynanan 17 Yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda yarı final maçıydı. Maç İsviçre ile Hollanda arasında oynanmıştı.

KAYNAK: POSTA