FIFA, Modeste kararını açıkladı!

FIFA, Modeste kararını açıkladı!
FIFA, uzun bir dönem Galatasaray'ın transfer gündemini meşgul ettikten sonra Köln'e imza atan Anthony Modeste ile ilgili kararını açıkladı. Dünya futbolunun patronu, Fransız futbolcuyu Tianjin Quanjian kulübüyle olan davasında haklı buldu.

Uzun bir süre boyunca Galatasaray'ın transfer gündemini meşgul eden Anthony Modeste, geçtiğimiz ay Köln kulübüyle 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fransız golcünün eski kulübü Tianjin Quanjianise sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden Modeste için yasal yollara başvurmuştu.

BONSERVİSİNİ ELİNE ALDI 

Dünya futbolunun patronu FIFA ise Modeste ile Tianjin Quanjian kulübü arasındaki davayla ilgili kararında oyuncuyu haklı buldu.

FIFA, konuyla ilgili kararında 30 yaşındaki futbolcunun takımdan ayrılmasının kurallara uygun olduğuna ve Çin kulübünün oyuncunun parasını ödemesi gerektiğine hükmetti.

Böylece Köln kulübü, 1 Ocak 2019'dan itibaren resmi maçlarda oynatabileceği eski oyuncusunu bonservis bedeli ödemeden renklerine bağlamış oldu.

Modeste'in tazminat hakkının olmadığı davanın Tianjin Quanjian tarafından Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a taşınması bekleniyor.

GALATASARAY TRANSFERDEN VAZGEÇMİŞTİ

Yıldız ismin adının Galatasaray ile birlikte anıldığı dönemde Cim Bom'un 25 milyon euroluk tazminat ödeme riskinden ötürü transferden vazgeçtiği söylenmişti.