Fikret Orman'dan müjde: Beş yıldız gelecek

Fikret Orman'dan müjde: Beş yıldız gelecek
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün gündemini değerlendirdi: Taraftar rahat olsun. Beş yıldız gelecek.

“Bundan önce Beşiktaş her transfer döneminin yıldızıydı. Sonuç mali iflas oldu. Önceliğimiz bonservisi olmayan isimlerde. Gökhan Töre’ye teklifler var. West Ham United’dan başka kulüpler de istiyor. Eğer istediğimiz teklifi alırsak gidebilir. Gomez’in kalmasını istiyorum. Gökhan Gönül’ü de istiyoruz. Ama karar onların. Kendileri bilir. Yağmur gibi oyuncu teklifi geliyor” dedi.

Siyah-Beyazlılar’ın 1 numarası Fikret Orman, kulüp gündemiyle ilgili olarak FANATİK’e açıklamalarda bulundu. Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Kara Kartal’ın transfer çalışmalarını değerlendiren Başkan Fikret Orman, kulüpten gitmesi gündeme gelen isimler için de samimi itiraflarda bulundu. İşte Başkan Fikret Orman’ın sözleri;

‘10 milyon Euro veremeyiz’

“Transfer dönemi geldi ya, atmalar başladı. Neymiş Beşiktaş, Dzeko için 10 milyon Euro, bilmem kim için 8 milyon Euro, öbürü için 6 milyon Euro önermiş... Bunların hepsi palavra... Biz bu paraları verecek bir takım değiliz. İstesek de veremeyiz zaten.” 

‘Şimdiye kadar aldık da ne oldu!’

“Önceliğimiz bonservisi olmayan isimlerde. Bakın bundan önce Beşiktaş her transfer döneminin yıldızıydı. Sonuç mali iflas oldu. Geldiğimizde 500’e yakın icra dosyası vardı. Şimdi UEFA’da tek dosyamız yok. En kolay iş transfer. Ahmet’i istiyorum, 3 lira istediler, al sana 5! Aldım iş bitti! Şimdiye kadar böyle aldık da ne oldu!” 

‘Beşiktaş öncülük ediyor’

“Sadece biz değil. Bakın Galatasaray bu yüzden Avrupa’da yok. Fenerbahçe, Trabzon kısıtlamalar aldı, bizim de belli sınırlarımız var. Bütün kulüpler zararda. Ama başarı yok. Avrupa’dan çok gerideyiz. Milli takım da öyle. Demek ki burada yanlış var. Futbolcu çöplüğü olmuş bir lig istemiyorsak transferde çok dengeli olmalıyız. Beşiktaş bunun öncülüğünü ediyor. Etmeye de devam edecek.”

‘Birçok futbolcuma teklif geliyor’

“Gökhan Töre için bizzat Kazan’a gidip transferini bitirdik. Satmak için almadım. Ama teklifler var. West Ham United’tan başka kulüpler de var. Eğer istediğimiz teklifi alırsak gidebilir. O bölge kalabalık, Aras Özbiliz de gelecek. Önceliğim takımda kalması. Bir çok futbolcuma teklifler geliyor. Hepsini değerlendireceğim.”

‘Atiba’yı satmayacağız’

“Mario Gomez’in kalmasını istiyorum. Bizzat da     söyledim. Euro 2016 sonunda kararını bildirecek. Gökhan Gönül de keza öyle. İstiyoruz. Karar onların. Kendileri bilir. Beşiktaş’a yağmur gibi oyuncu teklifleri geliyor. Taraftarımız rahat olsun. 4-5 takviye olacak. Atiba ile konuşmadık. Sözleşmesi var. Satmayacağız. Sosa da, Oğuzhan da öyle.”