Filyasyon nedir, ne anlama geliyor? Filyasyon çalışması nasıl yapılıyor? Filyasyon yöntemi ne anlama geliyor?

Filyasyon nedir, ne anlama geliyor? Filyasyon çalışması nasıl yapılıyor? Filyasyon yöntemi ne anlama geliyor?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Korona Virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamanın ardından vatandaşlar “Filyasyon nedir, Filyasyon ne anlama geliyor? sorularını aratmaya başladı. İşte milyonlarca vatandaşımızın merak ettiği Filyasyon ile ilgili merak edilenler...

Filyasyon nedir, ne anlama geliyor?

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca korona virüsle ilgili son bilgileri Korona Virüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın açıklamasında ilgili yapılan değerlendirmelerin ardından filyasyon nedir? sorusunun yanıtı çok sayıda internet kullanıcısı tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Filyasyon ne demek? İşte, o konuyla ilgili bilgiler.

FİLYASYON NEDİR? FİLYASYON NE ANLAMA GELİYOR?

Filyasyon kelimesi tıp alanında hastalığın kaynağını bulmak demektir. Özellikle korona virüs salgınının ardından sıkça duyduğumuz filyasyon, hastalığın ilk ortaya çıkış nedenini bulmak için yapılan çalışma demektir.

Bir başka deyişle filyasyon, kaynak arama çalışmasıdır. Bu çalışmalar neticesinde tehlikenin hala devam edip etmediği ve başka insanların risk altında olup olmadığı gibi önemli bulgular elde edilir.

Filyasyon çalışmaları, korona virüs gibi bulaşıcı hastalıklar mücadele etmede çok önemlidir.

FİLYASYON NASIL YAPILIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'de 4600 filyasyon ekibinin olduğunu ifade etti.

Türkiye'de filyasyon çalışması ise, korona virüee yakalanan bir kişinin kimle ne zaman görüştüğü yakınlarındaki insanların bilgileri toplanıyor. Bir vaka tespit edildiğinde iş ve ailesi otomatik sisteme düşüyor. Filyasyon ekibi de harekete geçiyor. 3 kişiden oluşan ekipler vaka ortaya çıkar çıkmaz 48 saat zaman zarfında tarıyor.