Financial Times, Demirtaş'ı eleştirdi

Financial Times, Demirtaş'ı eleştirdi
Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Financial Times, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren ifadeler kullanarak "PKK'yı reddetmekte zorlanıyor" dedi.

Bugüne kadar yaptığı yayınlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren İngiliz gazetesinin bu sefer hedefinde HDP vardı.

Financial Times Türkiye'deki siyasi iklimi, HDP'nin de iyi okuyamadığını ve terörle arasına mesafe koymadığı için milletin tepkisini çektiğini vurguladı. Gazete, geç de olsa HDP'yi ve Demirtaş'ı da eleştirmeye başladı. HDP Eş Başkanı Demirtaş için Times analizinde şunlar kaydedildi:

PKK İLE ARASINA MESAFE KOYMAKTA ZORLANIYOR

‘HDP'nin başarısından kısa süre sonra Erdoğan, Demirtaş ve PKK'yı ilişkilendiren bir kampanya başlattı. Stratejisi sonuç verdi. Demirtaş Kürtlerin çıkarlarından bahseden tek partinin lideri olarak kendisini konumlandırmaya çalışırken, PKK'yla arasına mesafe koymakta zorlandı.’

CANLI BOMBALARIN CENAZELERİNE KATILIYORLAR

Financial Times, Demirtaş ve HDP milletvekilleri hakkındaki davalardan ve soruşturmalardan bahsetmekten geri durmadı. Demirtaş'ın da duruma pek yardımcı olmadığını, parti üyelerinin PKK'lı intihar bombacılarının cenazelerine katılmasının, tüm siyasi yelpazede öfke oluşturduğunu söylüyor.