Financial Times'tan Almanya ziyareti yorumu

Financial Times'tan Almanya ziyareti yorumu
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in İncirlik krizini çözmek amacıyla Ankara’ya yaptığı ziyaret, Financial Times tarafından “başarısız” bir girişim olarak nitelenirken Almanya’nın İncirlik’teki askerlerini çekme planlarını ilerleteceği belirtildi.

İngiliz gazetesi Financial Times, Gabriel’in Ankara ziyaretini Berlin mahreçli bir haberde değerlendirdi. Almanya’nın İncirlik’ten askerlerini çekme planlarını ilerleteceğini belirten gazete, “Kavgayı giderme girişimlerin başarısız oldu” dedi. İncirlik konusundaki “Diplomatik atışmanın Ankara ile Berlin arasındaki zaten sorunlu olan ilişkileri gerginleştirdiği” yorumunu yapan gazete, İncirlik ile ilgili olarak şunları yazdı:

“İncirlik, Suriye sınırına sadece 100 kilometre mesafede olup, Suriye ve Irak üzerindeki uçuşlar için çok uygun bir konumda bulunduğu için mukemmel bir lokasyon olarak görülüyor. Aynı zamanda hem Almanya  hem de Türkiye  NATO üyesi olduğu, Ürdün ise NATO üyesi olmadığı için Ürdün’deki herhangi bir üsten çok daha çekici olarak görülüyor.”

İngiliz gazetesi, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesinden bu yana “giderek kötüleştiğine” işaret etti.

İlgili Haberler