"Fındıkta muhtemel zarar 600-700 ton"

"Fındıkta muhtemel zarar 600-700 ton"
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Ordu'da yaşanan sel felaketinin ardından fındıktaki zararın 600-700 ton civarında olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fındık rekoltesinin yaklaşık üçte birlik bölümünün Ordu'da selden zarar gören, aşırı yağış alan bölgede üretildiğini belirterek, "Bakanlık yetkililerimiz çok hızlı şekilde 950 çiftçi ile görüştü. Görüşmelerimizin sonunda muhtemel zararın 600-700 ton civarında olabileceği tespit edildi. Çıkacak zarar neyse bunun telafisi yönünde atılması gereken her adım atılacaktır." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Hakan Güvençer'i ziyaret etti, kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ziyareti sırasında gazetecilerin Ordu'daki sel felaketinin ardından bölgede alınan tedbirlere ilişkin sorusunu yanıtlayan Pakdemirli, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Pakdemirli, "Bakanlık yetkililerimiz çok hızlı şekilde 950 çiftçi ile görüştü. Görüşmelerimizin sonunda muhtemel zararın 600-700 ton civarında olabileceği tespit edildi. Çıkacak zarar neyse bunun telafisi yönünde gereken her adım atılacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler