Fırat Çakıroğlu’nun yarım kalan tezi tamamlandı

Fırat Çakıroğlu’nun yarım kalan tezi tamamlandı
Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun, lisans bitirme tezi kendisinden bayrağı devralan Seçkin Alemdar tarafından bitirildi.

2015 yılında PKK’lı teröristler tarafından formasyon imzası almak için gittiği Ege Üniversitesi Kampüsü’nde şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nun bitirme tezi tamamlandı.

Tarih bölümü birincisi olan Çakıroğlu, bitirme tezi olarak “Türkistan’da yenileşme hareketinin öncüleri” konusunu çalışıyor ve akademisyenliğe hazırlanıyordu.

Çakıroğlu’nun şehit edilmesinden sonra Ege Üniversitesi sorumluluğuna getirilen Seçkin Alemdar, aynı tez konusu üzerinde çalışmak ve Çakıroğlu’nun yarım kalan çalışmasını tamamlamak istediğini okul yönetimine bildirdi.

Tarih bölümü öğretim üyelerinin de Alemdar’ın teklifine onay vermeleri sonrasında tez çalışması kaldığı yerden devam etti. Alemdar, geçtiğimiz hafta çalışmayı tamamladı. Bölümün öğretim üyelerinden tam not alan tez başarılı bulundu.

firat-cakiroglu-tez.jpg

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN ÇARPICI MESAJ

Konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yayınlayan öğretim üyeleri, “Merhum Fırat Çakıroğlu iyi bir akademisyen olabilirdi. Gerçekten bu potansiyeli sahipti. Lakin PKK’lı teröristler tarafından katledildi. Şehid olunca, tabiatıyla bir kısmını yazdığı tezi de yarım kalmıştı. Nöbeti merhumdan devralan değerli öğrencimiz Seçkin Alemdar şehidimizin hatırasına sahip çıkarak Fırat’ın tez konusunu istedi. Biz de talebini memnuniyetle karşıladık. Bugün o tez tamamlandı. Şehidimizin ruhu şad olsun. Kapak resmini gördüğünüz özel nüshalar Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesine ve babasına teslim edilmek üzere hazırlandı. Mekanı cennet olsun”

ANNE VE BABASINA TESLİM EDİLECEK

Çakıroğlu’nun tamamlanan tezinin, mezuniyet diplomasıyla birlikte anne ve babasın verilmesi planlanıyor. 

 

İlgili Haberler