Fırat Kalkanı Harekatında şehit ve yaralılar var!

Fırat Kalkanı Harekatında şehit ve yaralılar var!
Fırat Kalkanı operasyonunun 43. gününde bir acı haber daha geldi. TSK'dan yapılan açıklamada, Ziyara'daki çatışmada bir askerimizin şehit olduğu, üç askerimizin de yaralandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rai doğusunda yer alan, Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Ziyara meskun mahalline IŞİD Terör Örgütü tarafından yapılan sızma girişimi sonucu, bölgede bulunan Türk askerleri ile yaşanan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Çatışmada 18 IŞİD’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

YAŞANAN ÇATIŞMALARDA 2 MUHALİF ŞEHİT OLDU, 17 MUHALİF YARALANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın 43. gününde bugün saat 07.00’ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Azaz-Rai sektöründe; muhaliflerden oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai güneybatısında yer alan Türkman Barı, Kuaybah, Boztepe ve Hardanah meskûn mahallerinde kontrol sağlandığı belirtildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalifin şehit olduğu 17 muhalifin yaralandığı öğrenildi.

ZİYARA’DA ÇIKAN ÇATIŞMADA 1 ASKER ŞEHİT OLDU, 18 IŞİD’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rai doğusunda yer alan, Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Ziyara meskun mahalline IŞİD Terör Örgütü tarafından yapılan sızma girişimi sonucu, bölgede bulunan Türk askerleri ile yaşanan çatışmada 1 asker şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı öğrenildi. Çatışmada 18 IŞİD’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

YAKLAŞIK 980 KİLOMETREKARE’DE KONTROL SAĞLANDI

Muhalifler tarafından harekatın başlangıcından bugüne kadar 115 meskun mahalde (yaklaşık 980 kilometrekare) kontrolün sağlandığı öğrenildi.

75 IŞİD HEDEFİNE 275 ATIŞ YAPILDI

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 75 IŞİD Terör Örgütü hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından Fırtına Obüsleri ile 221, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile 40, ve Tank ile 14 atış yapıldı. IŞİD’a ait silah mevzileri, geçici barınma alanları, park halindeki iki aracın olduğu hedeflerin tam isabetle etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Fırat Kalkanı Harekatı’nın başlangıcından bugüne kadar IŞİD’a ait 1875 hedefe, 7 bin 100 Fırtına obüsü, Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve Havan atışı ile 1552 Tank atışının yapıldığı belirtildi.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları tarafından Aktarim, Rasm al Ward, Kabtan ve Dabık’ta bulunan 6 hedefe taarruzların gerçekleştirildiği, IŞİD Terör Örgütü tarafından komuta kontrol merkezi olarak kullanılan ve bölge sorumlusunun bulunduğu 2 bina, 1 kontrol noktası, silah mevziisinin etkisiz hale getirildiği, 1 bina ve 2 IŞİD toplanma noktasının imha edildiği açıklandı.

KOALİSYON GÜÇLERİ 9 HAVA HAREKATI

Koalisyon güçleri tarafından, Türkmen Barı (4), Ziyara (2), Suran, Aktarin, Titanah bölgelerinde tespit edilen IŞİD Terör Örgütü hedeflerine yönelik 9 hava harekatı sonucunda, 5 IŞİD’lının etkisiz hale getirildiği, 1 ağır silah ve IŞİD tarafından mevzi olarak kullanıldığı keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 3 binanın da imha edildiği öğrenildi.

28 MAYIN VE 1010 EL YAPIMI PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

IŞİD Terör Örgütü’nden temizlenen bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, çoğu tuzaklanmış 6 el yapımı patlayıcının EYP kontrollü olarak imha edildiği belirtildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 1010 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

KEŞİF VE GÖZETLEME FAALİYETİNİN DEVAM EDİYOR

Suriye sınır hattında Gözcü ve Bayraktar insansız hava araçları ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin devam ettiği belirtildi.