Fırında dana fileto nasıl yapılır?

Fırında dana fileto nasıl yapılır?
MasterChef Türkiye’de dokunulmazlık oyununda yarışmacılar en lezzetli Fırında dana filetoyu yapmak için kıyasıya mücadele etti. Peki Fırında dana fileto nasıl yapılır malzemeleri nelerdir.

TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye’de yarışmacılardan Fırında dana fileto yapılması istendi. İşte Fırında dana fileto tarifi, yapmak için gerekli malzemeler ve püf noktaları.

FIRINDA DANA FİLETO TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet dana bonfile

Zeytinyağı

1 adet soğan

Salça

Karabiber

Domates

Maydanoz

Toz biber

Ek sunum için:

3 adet patates

1 su bardağı pirinç

FIRINDA DANA FİLETO NASIL YAPILIR?

İlk önce etimizi kasaptan dövülmüş bir şekilde alalım, daha sonra etimizi zeytinyağı tuz ve tane karabiber ile terbiye edip 15 dk buzdolabında bekletelim. O beklerken 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su koyarak pilavımızı pişirelim. Pilav demlenirken patateslerimizi soyup elma dilimi haline getirelim ve kızartalım.

Soğanlarımızı halka şeklinde doğrayıp bir köşeye koyalım ardından etimizi çıkaralım fırın tepsimize koyalım üzerine hafif tuz ve toz biber atalım ve doğradığımız soğanları koyalım ve dilim domatesleri ilave edelim.

Ayrı bir kasede salça ve suyu özleştirelim ve yaptığımız yemeğimizin üstüne koyup normal fırında 25 dk kadar pişirmeye bırakalım pişen etimizi sunum tabağına alalım.

Kenarına daha önceden yaptığımız pilavı koyalım üzerine maydanoz yaprağı koyup süsleyelim yanında kızarttığımız patatesleri koyalım. Afiyet olsun

KAYNAK: ACUNN.COM