Fırtına Marmara Denizi'nden etkisini sürdürüyor

Fırtına Marmara Denizi'nden etkisini sürdürüyor
Marmara Denizinde 2 gündür etkisini sürdüren Lodos fırtınası deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

TEKİRDAĞ-ŞARKÖY/ HALİL ACAR/ YENİÇAĞ

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden ancak saatteki hızı zaman, zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle yollarına devam edemeyen 7 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünün ve Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi.

Hava koşullarının iyileşmesi için dünden bu yana Şarköy de demirli bekleyen 21 gemi ile birlikte toplam 28 gemi geceyi tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerinde geçirmek zorunda kaldı. Geceyi Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel de şiddetli Fırtına ve yer,yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Marmara Denizinde balıkta iken fırtına nedeniyle Şarköy Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına sığınan balıkçı tekneleri de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Meteoroloji yetkilileri Lodos fırtınasının bütün de davam etmesinin beklendiğini belirterek meydana gelebilecek olumsuz koşullara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.