Fiyatları vatandaşları isyan ettirmişti: Uzman isim resmen açıkladı: Bu sizin en doğal hakkınız

Fiyatları vatandaşları isyan ettirmişti: Uzman isim resmen açıkladı: Bu sizin en doğal hakkınız
Dr. Öğretim Üyesi Murat Can Pehlivanoğlu, vatandaşlara konuyla ilgili yasal itiraz haklarının sınırlı olduğunu ancak plaj işlertmelerine yiyecek ve içecekle gidebileceğini hatırlattı.

Tatil bölgelerinde, lahmacun, ayran gibi yiyecek ve içeceklerin astronomik fiyatlara satılması nedeniyle gelen yüksek hesaplar, tartışmaları da beraberinde getirdi.

İstanbul Kent Üniversitesi Adalet bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Murat Can Pehlivanoğlu, vatandaşlara konuyla ilgili yasal itiraz haklarının sınırlı olduğunu ancak plaj işlertmelerine yiyecek ve içecekle gidebileceğini hatırlattı.

Plaj işletmelerinin uyguladığı fiyatlara itiraz hakkının bulunmadığını da ifade eden Pehlivanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Vatandaşların bu noktada itiraz hakkı yok çünkü kimse onları o işletmelere gitmeye zorlamıyor. Kimse o hizmeti almak zorunda değil. Ancak bazı işletmeler insanlara yanlarında su, yiyecek getirmeme gibi koşullar sunuyor. Bu tür uygulamalara biz sorunlu uygulamalar gözüyle bakıyoruz. Türk Hukuku'nda tüketicinin korunması mevzuatı kapsamında bir mal ya da hizmetin satışını, başka bir mal ya da hizmetin alımı koşuluna bağlayamazsınız. Bu anlamda bir işletme sizi içeriye alırken 'Yanınızdaki suyu içeri alamayız' derse burada size karşı uygulanan haksız bir ticari uygulamanın varlığından bahsedeceğiz. Bu tür uygulamalar yasak. " 

DHA