Flaş... Flaş... Azerbaycan'ı durdurmak ve Ermenistan'a zaman kazandırmak için ateşkes kararı çıkarttılar

Flaş... Flaş... Azerbaycan'ı durdurmak ve Ermenistan'a zaman kazandırmak için ateşkes kararı çıkarttılar
Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkes anlaşması sağlandığı bildirildi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu ateşkes kararının MİNSK grubunu açıklamaları uyarınca alındığı belirtildi.

Son dakika haberine göre Azerbaycan'ın 30 yıldan bu yana Ermenistan işgali altındaki Karabağ bölgesini kurtarmak için yürüttüğü mücadele ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkes sağlandı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu gece yarısından itibaren insani ateşkesin yürürlüğe gireceği doğrulandı.

Bakanlığın basın dairesinden yayınlanan açıklamada, “Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan, 18 Ekim yerel saatle 00:00'dan itibaren (TSİ 17 Ekim 23:00) geçici insani ateşkes ilan etme konusunda anlaşmaya vardı” denildi. 

Söz konusu kararın 10 Ekim 2020 tarihinde Moskova’da varılan anlaşmanın maddelerine uygun olarak, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 1 ve 5 Ekim 2020 tarihinde yaptıkları görüşmeler sonrasında alındığı vurgulandı.

ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan da ateşkes ile ilgili açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ermenistan Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti 18 Ekim yerel saatle 00.00'dan itibaren insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardı” 

MİNKS GRUBU AÇIKLAMASI DETAY

Açıklamada bu kararın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen Fransa, Rusya ve ABD liderlerinin 1 Ekim 2020 tarihli açıklaması, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklaması ve 10 Ekim 2020 tarihli Moskova bildirisi uyarınca alındığı kaydedildi.