Bir ülke daha korona önlemlerini hafifletiyor!

Bir ülke daha korona önlemlerini hafifletiyor!
Avrupa'da korona virüs salgınının yayılımı hız kesmeye başlayınca ülkeler de birer birer normalleşme planlarını açıklamaya başladı. Son olarak kıtanın en küçük ülkesi Malta pazartesiden itibaren dükkanların açılmasına izin vereceğini açıkladı.

Avrupa Birliği'nin en küçük ülkesi Malta, ülkedeki korona virüs vakalarının azalmasının ardından ülke genelinde uygulanan sınırlamaları hafifletmeye hazırlanıyor. Hükümetten yapılan açıklamaya göre ülke genelindeki dükkanlar pazartesi günü itibariyle yeniden açılacak.

s0chdxasbu6yhejyf8vtsq.jpg

Ancak dükkanlara girenler salgının tekrar başlamasını önlemek için maske takmak zorunda olacak.

9n4q6-ffeiyfobd6epmua.jpg

Malta Başbakanı Robert Abela, gelinen noktadaki memnuniyeti dile getirirken, ülkeyi tam karantina altına almaksızın süreci başarıyşa yürüttüklerini söyledi. Abela, "Hükümet ülkedeki ticari aktivitelerin yeniden açmak için 3 haftalık bir programa başlıyor" ifadelerini kullandı.

4 KİŞİYE KADAR İZİN

Pazartesi günü itibariyle insanların 4 kişiye kadar birlikte olmalarına izin verilecek, bunun yanında bazı dükkanlar ve şans oyunları ofisleri hizmete başlayacak.

y3i9d1qf-ua3ycj4w50wag.jpg

DÜKKANLAR MAYIS SONUNA KADAR KAPALI

Ancak barlar, restoranlar ve kuaförler kapalı kalmaya devam edecek. Ülkedeki havalimanı da en azından Mayıs sonuna kadar kapalı kalmaya devam edecek. Ülkedeki okullar ise bu akademik yılda bir daha açılmayacak.

4 KİŞİ ÖLDÜ

AB'nin en küçük ülkesi olan Malta, şimdiye kadar 450 vaka açıklarken, 4 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler