Flaş... Flaş... Eski Bordo Bereli Albay açıkladı. ABD Türkiye'ye karşı Suriye sınırına balistik füze yerleştirdi

Flaş... Flaş... Eski Bordo Bereli Albay açıkladı. ABD Türkiye'ye karşı Suriye sınırına balistik füze yerleştirdi
Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, Yeniçağ TV YouTube kanalında Gazeteci yazar Vedat Yenerer’in sorularını yanıtladı. Işık, ABD’nin Suriye Haseke bölgesine Türkiye’ye karşı balistik füzeler yerleştirdiğini açıkladı.

Gazeteci yazar ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Vedat Yenerer’in Yeniçağ TV YouTube kanalında sunduğu Doğrudan Doğruya programının konuğu Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık oldu.
Amerikalıların Suriyede daha güneye Haske, Deyrizor ve Rakka bölgesine çekildiğini belirten Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, ABD’nin bu bölgede PYD-PKK terör örgütü ile petrol alışverişi yaptığını söyledi.
Suriye petrollerinin yüzde 90’ının bulunduğu bu bölgede ABD’nin 600 askeri olduğunu ifade eden Işık, ABD kontrolünde terör örgütünün Suriye hükümetine petrol sattığını belirtti.
Öte yandan ABD’nin çekildiği bölgelerde halen devriye turları da attığını belirten Emekli Albay, Rusya ve ABD’nin bölgede iş birliği yaptığını söyledi.
ABD’nin geçtiğimiz hafta Haseke’ye balistik füzeler getirerek yerleştirdiğine ifade eden Mithat Işık, "Haseke biliyorsunuz Deyrizor’un kuzeyinde kalan bir bölge. Türkiye bu bölgenin temizlenmesi yoksa kendisinin temizleyeceğini ısrarla ABD ve Rusya’ya iletiyor. İşte bu yüzden Amerika, kara ve hava yoluyla Haseke’ye balistik füzeler getirerek buraya yerleştiriyor. Menzilleri 130 ila 500 kilometre arasında değişiyor. Tahmin ediyorum bunlar Katar üzerinden getiriliyor. Diyarbakır’a kadar uzanan bir kapsama alanı. ABD bunları kime karşı kullanacak?" ifadelerini kullandı.