Memur ve emeklilere lütfedilen zam oranı belli oldu

Memur ve emeklilere lütfedilen zam oranı belli oldu
TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranını 2.98 olarak açıkladı. Memur ve memur emeklileri şimdiden yüzde 27,68, SGK emeklileri ise yüzde 34,69 yasal zammı garantiledi. Haziran ayındaki enflasyon oranı da bu tutarın üstüne eklenince Temmuz ayında emeklilerin alacağı zam oranı kesinleşecek. 

TÜİK mayıs ayı enflasyon oranı şok etti

Emekli ve memur zam oranları araştırma konusu olmaya devam ediyor. 6 aylık periyotlar halinde enflasyon oranı tutarında maaşlarına zam alan emekliler gözünü şimdiden 4 Temmuz gününe çevrildi. 

SSK/Bağ-Kur emeklileri yıl başında ve Temmuz ayında maaşlarına enflasyon tutarınca zam alıyor. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşmeye ek olarak enflasyon farkı oranında maaşlarına zam alıyor. 

4 aylık enflasyon verilerinin belli olmasının ardından gözler bugün açıklanan enflasyon verilerine çevrilmişti. Mayıs ayı enflasyon oranı 2.98 olarak açıklandı. Haziran ayında açıklanacak enflasyon oranı da diğer oranların üstüne ilave edilence Temmuz ayında emekli ve memurun alacağı zam oranı belli olacak.

SSK-BAĞ-KUR EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK

Ocak-Şubat-Mart-Nisan ve Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan 5 aylık enflasyon verisine göre SSK-Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 34,69 olarak hesaplandı. Bu rakama Haziran ayı enflasyon rakamının eklenmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı netleşecek. 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK

5 aylık enflasyon verisi 34,69 olarak hesaplanırken memur ve memur emeklisi yüzde 7 toplu sözleşme zammına ilave olarak enflasyon oranı tutarında zam alacak. 

AYLIK BEKLENTİ 5,49''DU

AA Finans''ın, TÜİK tarafından 3 Haziran Cuma günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlanmıştı.
Ankete göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5,49 olmuştu. TÜİK''in açıkladığı enflasyon oranı ise 2.98 olarak açıklandı.

Bu oran zamlardan inim inim inleyen ve ay sonunu getiremeyen emekliler büyük şok yaşamasına neden oldu.

 

İlgili Haberler