Flaş... İstanbul'da kar yağışı etkisini artırıyor. En çok yağış olan bölgeler. Uyarılar peş peşe geldi

Flaş... İstanbul'da kar yağışı etkisini artırıyor. En çok yağış olan bölgeler. Uyarılar peş peşe geldi
Son dakika haberine göre İstanbul'da kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM, AFAD ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı.

Gelen son dakika haberine göre İstanbul'da uzun süreden bu yana beklenen kar yağışı başladı. Elde edilen bilgilere göre Başakşehir ilçesinde yağışın kendisini hissettirdiği öğrenilirken, kar yağışının ilerleyen saatlerde diğer ilçelerde de etkili olacağı belirtildi.
Ancak İstanbul'da beklenen asıl kar yağışının gece saatlerinde gerçekleşeceği bildirildi. Gece saatlerinde etkisini artırması beklenen kar yağışının İstanbul'u etkisi altına alması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların programlarını hafta içi yağışlara göre yapması uyarısında bulundu.

KAR YAĞIŞI İÇ KESİMLERE KADAR GELDİ

İstanbul'da öğlen saatlerinde Başakşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı, Beylikdüzü, ardından Bahçelievler ve Bayrampaşa'da da etkili oluyor. Üç ilçede de karın zemini kapladığı görüldü. Yağışın akşam saatlerinde etkisini artırması bekleniyor.

Sıcak gelişmeye göre Çatalca'da da kar yağışının etkili olduğu ve yerin kar tutmaya başladığı öğrenildi. Özellikle yüksek kesimlerde kar etkili oluyor. Çatalca kar yağışı nedeniyle kısa sürede beyaza büründü. Anadolu yakasında ise Beykoz, Maltepe, Pendik Aydos Tepesi ve Sultanbeyli'de aralıklı kar ve sulu kar yağışı sürüyor.

Meteoroloji, bu gece ve yarın İstanbul'da yoğun kar yağışı beklendiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler