Flaş... İYİ Parti zeytinlikler için Danıştay'a başvurdu

Flaş... İYİ Parti zeytinlikler için Danıştay'a başvurdu
İktidar “ülkenin elektrik ihtiyacını” gerekçe göstererek zeytinliklerde maden ocağı açılmasına izin verdi. Mühendisler, çevreciler, avukatlar, karara “Zeytinlikler ve doğa yok olacak” diyerek karara tepki göstermeye devam ediyor. Bir hamle de İYİ Parti'den geldi. İşte ayrıntılar...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle enerji tedarikinin önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği tartışılırken, iktidardan dikkat çeken bir adım geldi. Türkiye’de elektriğin büyük bir bölümü ithal edilen doğalgazla çalışan santrallardan sağlanıyor. Doğalgazın da büyük bir bölümü Rusya’dan ithal ediliyor. Tartışmalar sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Yönetmeliği’nde değişiklik yapan yönetmelik yayımladı.

Maden Yönetmeliği’nin “tarım arazilerinde madencilik faaliyetlerini” düzenleyen maddesine ekleme yapıldı. Buna göre, “ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması” durumunda zeytinlikte madenciliğe izin verilecek.  

Mühendisler, çevreciler, avukatlar vatandaşlar '' Zeytinlikler ve doğa yok olacak'' diyerek karara tepki göstermeye devam ediyor.

İYİ Parti Danıştay''a başvurdu

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergün de, elektrik üretimi için zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önünü açan düzenlemenin iptali için Danıştay''a başvurdu.

İşte şikayet dilekçesi;

İlgili Haberler