Bu kez araçları Ford çağırdı. Kritik kaza uyarısı yapıldı

Bu kez araçları Ford çağırdı. Kritik kaza uyarısı yapıldı
Ford F-150 Ligthning modellerinde yeni bir arıza tespit edildi. Araç sahiplerine bildirimler gönderildi. Araçların lastik basınçlarında yanlış ölçümler yapıldığı duyuruldu.

Ford’dan gelen yeni uyarıya göre 2886 adet F-150 Lightning modelinde hata tespit edildi. Şirket, lastik basıncını takip eden yazılımda bir arıza olduğunu ve yanlış ölçümler yapıldığını ortaya koydu. Şirketten gelen uyarıya göre yanlış şişirilmiş lastikler kaza yapma riskini artırabilir.

Ford’un açıklamasına göre, 2022 üretim elektrikli modellerin şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da olduğu tespit edildi. 30 gün içerisinde F-150 Lightning’e yazılım güncellemesi göndereceğini söyleyen Ford, araç sahiplerinin isterlerse teknik servise giderek lastik basıncını test edebileceğini belirtti.

Şirketin paylaştığı uyarı, lastik basıncını takip eden yazılımın hatalı olduğunu ortaya koydu. Elektrikli F-150’ye yerleştirilen lastik şişirme basıncı kontrol modülünün 35 psi’a göre ayarlandığı belirtildi. Fakat ABD için önerilen soğuk lastik basıncı 42 psi olması gerekiyor.

Bu durum ise lastik basıncını kontrol eden araç sahiplerinin, lastiklerini yanlış şişirmesine yol açıyor. Ford’un uyarısına göre düşük lastik basıncı yüzünden yol tutuşu azalabilir ve çarpışma riski artabilir. Yine de henüz konuyla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma olmadığının altı çizildi.

İlgili Haberler