Ford Otosan, ticari araçta ülkemizde ve AB’de lider

Ford Otosan, ticari araçta ülkemizde ve AB’de lider
Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan; pazarın rekor düzeyde büyüdüğü 2015 yılında; binek, hafif ticari ve ağır ticari araç satışları ile pazarın üzerinde büyüme kaydetti.

Türkiye otomotiv pazarının ticari araç liderliğinin yanı sıra Türkiye ihracatının da lokomotifi olmaya devam etti. Ford, 2015 yılı Avrupa ticari araç liderliğini; Ford Otosan tarafından Türkiye’de üretilen ticari araçlarla elde etti.

İhracat şampiyonu

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Son 5 yıldır sektörün ihracat şampiyonu unvanıyla ekonomiye net ihracatçı olarak katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Türkiye ticari araç ihracatının %65’ini biz yapıyoruz. 2015’te, bir önceki yıla göre %32 artışla 253.644 adet araç ihraç ederek kendi rekorumuzu kırdık. İhracat gelirimizi de geçen seneye göre %11 arttırarak 3,9 milyar dolar ihracat geliri elde ettik. 2014 yılında 73 olan ihracat pazarı sayımızı, bu yıl 82’ye çıkartarak ihracat pazarlarımızda da büyüdük” dedi. 2015 yılında; üretim, satış ve ihracat rakamları ile rekor kıran Türkiye otomotiv sektörünün en büyük sanayi kuruluşu olan Ford Otosan, 2015 yılı sonuçlarını ve 2016 yılı planlarını kamuoyuyla paylaştı. 2015’te Türkiye ticari araç satış liderliğinin yanı sıra ihracatın da lokomotifi olan Ford Otosan, ürettiği araçlarla 2015 sonu itibarıyla Ford’u Avrupa’nın bir numaralı ticari araç markası konumuna taşıdı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan’ın iç pazardaki başarısını arttırırken, ihracat odaklı büyümeye devam edeceğiz. Bugün geldiğimiz noktada, bölgesel bir otomotiv şirketi olmaktan çıktık” dedi.