Elon Musk bu aksesuara çok kızacak

Elon Musk bu aksesuara çok kızacak
Ford'un elektrikli kamyoneti F-150 Lightning'ı alan kullanıcılara şirket ücretsiz bir aksesuar hediye edeceğini açıkladı. Bu aksesuar sayesinde arıza yapan Tesla araçlar şarj edilecek.

Ford''un tamamen elektrikli ilk kamyoneti F-150 Lightning ABD''de piyasaya sürülmeye başladı ve satın alanlar, araçlarında beklenmedik bir aksesuar ile karşılaştı.

CHİP''ten alınan bilgilere göre; Lightning''in özelliklerinden biri çift yönlü şarj kapasitesi sağlıyor olması. Bu da diğer elektrikli Ford modellerine ve hatta bütün eve güç gönderme yeteneği sahip bir cihaz. Ancak Lightning Owners (Lightning Sahipleri) forumundaki son gönderilere göre, otomobil üreticisi aynı zamanda mahsur kalan Tesla''ları şarj etmek için de müşterilerine bir adaptör sağlıyor.

Tüm Tesla araçlarıyla uyumlu olan J1772 adaptörünün daha önce Ford tarafından F-150 Lightning ile birlikte verilecek standart bir aksesuar olarak listelenmediği bildiriliyor. Tesla, kendi web sitesinde 50 dolara neredeyse aynı olan bir konektör satıyor.

Bir kullanıcı forumda "Bitmiş Tesla bulursam Ford Lightning''imin imdadına yetişmesine izin vereceğim" diye mizah yaparken, bir başkası da "Aracıma ‘Tesla Kurtarma Ekibi’ etiketini yapıştıracağım” dedi.

İlgili Haberler