52 uygulamadaki virüs banka hesaplarına sızıyor: İndirdikten saniyeler sonra tüm cüzdanlar boşaldı | Binlerce kullanıcı indirdi

52 uygulamadaki virüs banka hesaplarına sızıyor: İndirdikten saniyeler sonra tüm cüzdanlar boşaldı | Binlerce kullanıcı indirdi
Hackerlar veri çalma taktiklerini geliştirmeye devam ediyor. Son çıkarılan raporda 52 uygulama içerisinde banka hesaplarına sızan ve zararlı linkler gönderen uygulamalar tespit edildi. Bu uygulamaların genellikle fotoğraf düzenleme amaçlı kullanıldığı ortaya çıktı.

52 uygulamanın zararlı yazılımla kaplandığı ortaya çıktı. Bu uygulamaların fotoğraf düzenlemeden mesajlaşma uygulamalarına kadar neredeyse bütün alanları kapladığı belirtildi. Araştırmacılar ayrıca tehlikeli yazılımların 300 binden fazla kez indirildiğini duyurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Joker, Facestealer ve Coper içeren uygulamaların Play Store’dan kaldırıldığı açıklandı, fakat uygulamalar oldukça popüler. Dolayısıyla cihazınıza yüklemiş olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Telefonunuzda hala bu uygulamalar bulunuyorsa ciddi bir risk altındasınız demektir.

İŞTE TEHLİKELİ UYGULAMALARIN AÇIKLANANLARI:

Vanilla Snap Camera

- Simple Note Scanner

- Premium SMS

- Universal PDF Scanner

- Blood Pressure Checker

- Funny Keyboard

- Enjoy Message

- Unicc QR Scanner

Android için son zamanların en büyük tehdit unsurlarının başında "Joker" adlı virüs geliyor. Kullanıcıların hassas bilgilerini çalmaktan, banka hesaplarını boşaltmaya kadar birçok tehlikeyi içeriyor. Coper ise genel olarak mesajlarınızı çalarak, rehberinizdeki kişilere virüslü bağlantılar gönderebiliyor.

İlgili Haberler