Fotoğrafta yeni trend: Ayçiçeği tarlaları

Fotoğrafta yeni trend: Ayçiçeği tarlaları
Trakya, son yıllarda doğası ve lezzetleriyle ön plana çıkmaya başladı. Trakya gerek lavanta tarlaları gerek ayçiçeği tarlaları agro turizmi için uğrak noktası hâline geldi. Adeta açık hava stüdyosu olarak kullanılan ayçiçeği tarlaları özellikle hafta sonları yeni çiftlere ev sahipliği yapıyor.

Son yıllarda doğal güzelliklerle rengarenk olan tarlalar turizm açısından önemli hâline geldi. Bu bölgelerden biri olan Trakya ayçiçeği tarlaları ile birçok kişinin ilgi odağı oldu. Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, "doğanın sarı gelini" olarak adlandırılan ayçiçeği tarlaları doğal fotoğraf stüdyosu olarak kullanılıyor.

200720208977eef2-2.jpg

AA'ya açıklamalarda bulunan atölye sahibi Gülşen Sevimer, Trakya'da agro turizmin gelişmesi için etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Trakya'nın tarım güzelliklerinin görülmeye değer olduğunu ifade eden Sevimer, son yıllarda Türkiye'nin hemen hemen her ilinden fotoğrafçıların bölgeye gelerek bu zenginlikleri ölümsüzleştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Sevimer, özellikle bugünlerde ayçiçek tarlalarının doyumsuz bir manzara sunduğunu dile getirdi.

43177123-2007202015952454050c0b3236.jpg

Kırklareli'ndeki Yıldız Dağları'nın, eteklerinde erken ekilen ayçiçeğinin bir kısmının çiçek açmasıyla tarlalar sarıya bürünürken, geç ekilenler ise yeşilin tonlarıyla boy atmaya devam ediyor.

Bölgede sarının farklı tonları ve güzelliğiyle ilgiyi üzerine toplayan ayçiçekleri, kendine hayran bırakıyor.

43177114-200720201595245288be76db7f.jpg

Özellikle gün doğumu ve batımına yakın saatlerde ayrı bir güzelliğe bürünen ayçiçek tarlaları, birçok profesyonel fotoğrafçı tarafından stüdyo olarak kullanıyor.

Ayçiçeklerinin tonlarını fon olarak kullanan fotoğrafçılar, bazen çiftlere şemsiye, bazen keman gibi aksesuarlar vererek, fotoğraflarını zenginleştiriyor.

Alışılanın dışına çıkan çiftler, keyifli dakikalar geçirdikleri tarlalarda en doğal halleriyle fotoğraf karelerindeki yerlerini alıyor.

Türkiye'nin birçok kentinden de fotoğraf tutkunları bölgeye gelerek Trakya'nın "sarı gelini"ni ölümsüzleştiriyor.

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen etkinlikte Ankara, İzmir, İstanbul ve Edirne gibi illerden gelen fotoğraf sanatçıları, en iyi fotoğrafı çekebilmek için uğraştı.