Fox Tv'nin Ana Haber Sunucusu İmamoğlu'nu hedef aldı: İstanbul'un başında böyle durumlarda olmayacaksanız ne zaman olacaksınız

Fox Tv'nin Ana Haber Sunucusu İmamoğlu'nu hedef aldı:  İstanbul'un başında böyle durumlarda olmayacaksanız ne zaman olacaksınız
İstanbul günlerdir etkili olan gök gürültülü ve şiddetli yağış ile boğuşuyor. Muhalif yayınlarıyla tanınan Fox Tv'nin Ana Haber Sunucusu Burak Birsen de İstanbul'da olmayıp tatilde olan Ekrem İmamoğlu'na isyan etti. Birsen, "Şu an tatil yapıyorsunuz, keyfiniz yerinde. Ama inanın İstanbullular keyifli bir bayram geçirmiyor" dedi.

İstanbul''da günlerdir gök gürültülü ve sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağıştan en çok Esenyurt etkilendi. Haramidere''nin taşması sonucu bodrum katları su ile doldu.

Öte yandan İstanbul Valiliği''nin yaptığı açıklamaya göre; "18 mahallede 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 cami zarar gördü." dedi.

16 milyon insanın yaşadığı İstanbul''da etkili olan sağanak yağış resmen hayatı durma noktasına getirdi. Esenyurt, Silivri ve Sarıyer gibi pek çok ilçede onlarca ev ve iş yerini su bastı. Kent genelinde 797 su baskını ihbarı gelirken, ekipler ise su altında kalan evlerden önce vatandaşları, ardından da biriken suları tahliye etmek için gün boyu çalışmalarına devam etti.

Fox Tv''nin Ana Haber Sunucusu Burak Birsen de İstanbul bu haldeyken tatilde olan Ekrem İmamoğlu''nu sert bir dille eleştirdi. 

Birsen, "Şu an tatil yapıyorsunuz, keyfiniz yerinde. Ama inanın İstanbullular keyifli bir bayram geçirmiyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

İmamoğlu paylaşımında İstanbul sel ve su taşkınlarıyla boğuşurken "Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım." dedi. 

"AİLEMLE İL DIŞINDAYDIM"

Yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun il dışında tatil yaptığını iddia etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, bu iddiaları doğruladı. İmamoğlu, "Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30''dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıra dışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu''nun paylaşımları şöyle:

"YAZIK GÜNAH"

İmamoğlu''nun İstanbul''un sel felaketiyle boğuştuğu günde il dışında olması pek çok vatandaş tarafından eleştirilirken bir eleştiri de muhalif yayınlarıyla bilinen Fox Tv''den geldi. 

Fox Tv Ana Haber Sunucusu Burak Birsen, İmamoğlu''nun altyapı çalışmalarını ve il dışında tatilde olmasını eleştirdi.

"İstanbul''daki su taşkını sorunlarını çözeceğiz demiştiniz. Gerçekten çözdünüz mü?" diyen Birsen, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi su taşkını sorunlarını çözmek için 10 milyar 600 milyon lira yatırım yaptı. Yazık günah o paralar boşa harcanmış." dedi.

"GÖREVİNİZİN BAŞINDA OLMANIZ GEREKİYOR AMA YOKSUNUZ"

Birsen sözlerine şöyle devam etti: 

"Sayın İmamoğlu, siz huzurlusunuz belli ki. İstanbul''da değilsiniz, şu an tatil yapıyorsunuz, keyfiniz yerinde. Ama inanın İstanbullular keyifli bir bayram geçirmiyor. Sizin, görevinizin başında olmanız gerekiyor ama yoksunuz. Şunu merak ettik, kimsenin hakkını yemeyelim, istihbarat şefimiz Fersun Yelken''e sordum, ''Acaba Ekrem Bey nerede?'' Çünkü İstanbul''da olduğunu düşünüyordum ben de, inanmadım ilk başta. Yardımcısı, İmamoğlu''nun şehir dışında olduğunu söyledi.

"İSTANBUL''UN BAŞINDA BÖYLE DURUMLARDA OLMAYACAKSANIZ NE ZAMAN OLACAKSINIZ"

Yani Ekrem Bey, ailesiyle beraber tatildeymiş, eskiden yaptığı gibi. Eskiden de sel felaketi yaşanırken Bodrum''da tatildeydi, depremzedeleri ziyaret ettikten sonra kayak tatiline gitmişti, karla mücadele edilirken büyükelçilerle görüşmeye gitmişti. Bunları yapmamak lazım. İstanbul''un başında böyle durumlarda olmayacaksanız ne zaman olacaksınız." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler