ABD’de Ülkü Ocaklarının yasaklanmasını istiyor

ABD’de Ülkü Ocaklarının yasaklanmasını istiyor
ABD Temsilciler Meclisi'ne sunulan söz konusu teklifte ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan "Bozkurtlar" adlı Türk milliyetçisi hareketinin "ABD'nin, müttefiklerinin ve uluslararası ortaklarının çıkarlarına karşı üstlendiği" etkinliklere dair bir rapor hazırlaması ve bu hareketin "yabancı terör örgütü" diye sınıflandırılması kriterine uygun olup olmadığını belirlemesi isteniyor.

ABD Temsilciler Meclisi''nin Demokrat Partili üyesi Dina Titus, 2022 Mali Yılı Ulusal Yetkilendirme Savunma Yasası için verdiği değişiklik önerisinde "Bozkurtlar" adlı MHP bağlantılı aşırı sağcı Türk milliyetçisi grubun terör örgütü olarak tanımlanmasını istedi.

ABD Temsilciler Meclisi''nin Demokrat Partili üyesi Dina Titus’un ABD Temsilcileri, bu hafta sunulan 2022 Mali Yılı Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası''nda yapılan Ermenistan yanlısı sekiz maddede değişiklik yapılmasının bir parçası olarak ABD silahlarını ve Azerbaycan''a yardımını engellemesine öncülük ediyor. 

Değişikliklerde Azerbaycan''ın Ermeni savaş esirlerini derhal serbest bırakmasını talep ediyor.

Ermenistan''a karşı kullanılan Türk İHA''larında ABD teknolojisinin kullanımının araştırılması için çağrı yapılması ise diğer bir başlık.

İstenilen değişiklikte Ülkü ocakları ile ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı “Bozkurtlar örgütünün (AKA Bozkurtlar & Ülkü Ocakları) ABD çıkarlarına, müttefiklerine ve uluslararası ortaklarına karşı yürüttüğü faaliyetler hakkında Dışişleri Bakanı tarafından bir inceleme başlatılması ve yabancı terör örgütü sayılması gerekir."

Hollanda Ülkü Ocaklarının Avrupa Birliği (AB) çapında yasaklanmasını istemişti. 

2020 yılının Kasım ayında da Fransız hükümeti ülkedeki "Bozkurtlar" hareketini yasaklamıştı.

ABD Temsilciler Meclisi''nin Demokrat Partili üyesi Dina Titus