Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron alay konusu oldu, sosyal medyadan Türkçe paylaşım yapmıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron alay konusu oldu, sosyal medyadan Türkçe paylaşım yapmıştı
Türkiye’ye 2 km, Yunanistan’a ise 582 km uzaklıktaki Meis Adasında Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal ettiğini söyleyen ancak benzer bir durumda İngiltere’yle mahkemelik olan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Macron’un sosyal medya hesabındaki Türkçe paylaşım alay konusu oldu.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ

Türkiye ile Yunanistan arasında giderek artan Doğu Akdeniz geriliminde Türkiye’ye sadece 2 km Yunanistan’a ise 582 km uzaklıkta olan Meis Adasında Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal ettiğini söyleyerek Yunanistan’ı destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından Türkçe bir paylaşımda bulundu.

Macron açıklamasında, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim” ifadelerini kullanırken cümlelerin anlamsız ve devrik oluşu sosyal medyada tepkilere neden oldu. Kullanıcılar Macron’u “Google Translate’den mi yaptın? Türkçe bilen danışmanın yok mu? ifadeleri ile alaya aldı.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

emmanuel-macron-turkce-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-2-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-3-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-4-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-5-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-6-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-7-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-8-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-9-001.jpgemmanuel-macron-turkce-mesaj-10.jpg

FRANSA TAHKİM MAHKEMESİNE GİTMİŞTİ

Yunanistan’a 582 km, Türkiye’ye ise sadece 2 km uzaklıkta olan Meis Adasında Türkiye’nin kıta sahanlığını ihlal ettiğini söyleyen Fransa, İngiltereye ait olan ancak kendisine 15 km, İngiltere’ye ise 150 km uzaklıktaki Jersey ve Guernsey Adalarıyla ilgili Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne başvurmuştu.

İlgili Haberler