Sol eliyle Macron'un bir elini tuttu sağ elinin içiyle şırrak diye tokatı yerleştirdi

Sol eliyle Macron'un bir elini tuttu sağ elinin içiyle şırrak diye tokatı yerleştirdi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Drome bölgesini ziyaretinde saldırıya uğradı. Saldırgan sol eline tuttuğu Macron'a sağ elinin avuç içiyle tokat attı. Korumaların müdahalesiyle "ah" diye bağıran saldırganın hangi ülke vatandaşı olduğu araştırılıyor. Saldırı anı ise çevredekiler tarafından saniye saniye görüntülendi.

“ah” diye bağırdı hangi milletten olduğu araştırılıyor

Hürriyet''te yer alan habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin güneydoğusundaki Drome bölgesine ziyareti sırasında acı bir sürprizle karşılaştı. Ülke turu yapan Macron, Tain-l''Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaştı.

Macron''nun yaklaştığı kişi, bir eliyle kolunu tuttuğu Macron’a diğer eliyle tokat attı. Korumalar, olaya anında müdahale etti. Kısa sürede sosyal medyada viral olan görüntülerde, tokat atarken ne söylediği tam anlaşılamayan kişinin, cümlesini "Kahrolsun Macronculuk" şeklinde bitirdiği işitiliyor.

Elysee Sarayı, olayı "tokatlama girişimi" olarak doğruladı. Fransa basını, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını yazdı. Macron''a tokat adan kişinin kimliği ise paylaşılmadı.

Macron, geçen hafta Lot bölgesine 2 günlük ziyaret gerçekleştirmişti. Macron’un "Fransa turu" olarak adlandırdığı ve ikincisini Drome’a yaptığı ziyaretler, muhalefet tarafından seçim turu olarak nitelendiriliyor.

İlgili Haberler