Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdiğini açıkladı.

Macron'dan Erdoğan'a mektup

Pakistan'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:
Cumhurbaşkanımız memnuniyetle görüşürüz dedi önce video konferans veya telefon görüşmesi olacak sonra fizikken bir araya gelinir ifadesini kullandı.
Tabi ilişkilerin normalleşmesi içinde 4 başlıkta istişarelere başlama kararı alındığını da duyurdu. İkili düzeydeki istişareler, terörle mücadele, bölgesel konular Suriye, Libya dahil ve eğitim işbirliği bu dört başlığı oluşturacak Yunanistan’la da istikşafı görüşmeler de başlayacak bu konuda da ne düşündüğünü sorduk.
Miçotakis’ten gelen açıklamalar vardı, deniz yetki alanlarını konuşuruz diye… Dışişleri Bakanı daha önce 60 görüşme yaptık dedi bu kapsamda o görüşmelerde ne konuştuysak İstanbul’daki 61’nci görüşmede de onu konuşacağız dedi.
Buna vurgu yaptı ve sadece deniz yetki alanları yok dedi istikşafı görüşmelerin içinde itilaflı tüm konular var dedi birini ayırmak doğru değil bunun faydası da olmaz mesajını verdi.
Dolayısıyla Yunanistan’dan gelen kafa bulandırıcı açıklamaların faydasının olmadığını vurguladı. Bu müzakerelerden kaçmak anlamına da gelebilir dedi. Ve biz Türkiye olarak ilk toplantıda tüm dosyaları açacağız onlar görüşmek istemiyoruz derse o zaman istikşafı görüşmenin bir anlamı yok diye de vurguladı.
Tabi ikili görüşme olur mu Yunan Dışişleri Bakanı ile veya Miçotakis’le Cumhurbaşkanı arasında; olmaz demedi hatta buna ilişkin bir takım temasların yaşandığını da anlattı. Ancak Yunan Başbakan’ın istikşafı görüşmelerden sonra ikili görüşme yapmayı tercih ettiğini dolayısıyla buna uygun davrandıklarını belirtti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı’nın da benim için herhangi bir sorun yok her zaman görüşmeye hazırım mesajını verdiğini duyurdu.