Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan küstah Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan küstah Türkiye ve Azerbaycan açıklaması
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaya ilişkin skandal ifadeler kullanırken, Türkiye'den Azerbaycan'a yönelik destek açıklamalarını da "düşüncesiz ve tehlikeli" yorumladı.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Amcron'dan skandal bir açıklama geldi.

Macron, işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı Ermenistan toprağı olarak nitelendirirken, Türkiye'den Azerbaycan'a gelen destek mesajlarına da tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Letonya'daki temasları kapsamında düzenlenen basın toplantısında ağlık Karabağ kriziyle ilgili bir soruya, "Türkiye'den bu konuda yapılan politik açıklamaları dinledim. Bunların düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Fransa'nın temkinli ve Minks grubu içindeki tarafsız rolü göz önünde bulundurulduğunda Türkiye'nin savaşçıl açıklamaları nedeniyle özellikle de Ermenistan'a yönelik büyük endişe içindeyiz. Türkiye'nin açıklamaları, Dağlık Karabağ'ın alınmasını meşru gösterir nitelikte." şeklinde cevap verdi.