Fransa da PYD’ye Destek Çıktı

Fransa da PYD’ye Destek Çıktı
Türkiye’nin, Suriye’deki PYD unsurlarını bombalamasına ABD’den sonra Fransa’dan da tepki geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı “Türkiye Kürt Bölgesi’ndeki operasyonları bir an önce durdurmalı” açıklaması yaptı.

Yeniçağ / Özel / İstanbul

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin obüs atışıyla PYD hedeflerini vurmasından sonra sıcak gelişmeler yaşanıyor. Olay sonrası PYD’yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklayan ABD, operasyonların durdurulması için Türkiye’yi uyarmıştı.

PYD HEDEFLERİNE “KÜRT BÖLGESİ” TANIMI

PYD’ye destek çıkan bir diğer açıklama da Fransa’dan geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin bombalamaya bir an önce son vermesi gerektiği “uyarısında bulunuldu.  Açıklamada PYD hedeflerinin “Kürt bölgesi” olarak tanımlanması dikkat çekti.

ESAD REJİMİ İLE TÜRKİYE BİR TUTULDU

Fransa’nın yaptığı açıklamada bir diğer dikkat çeken nokta da Esad Rejimi ile Türkiye’nin bir tutulması oldu. Yapılan açıklamada Suriye’nin kuzeyi “Kuzey Suriye” olarak tanımlanırken bu bölgeye Esad rejimi ve Türkiye’nin yaptığı bombardımanların kabul edilemez olduğu belirtildi.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Fransa’nın küstah açıklamaları sonrasında gözler Türk dışişleri yetkililerine çevrildi. Türkiye’nin bu gelişmeler sonrasında Fransa ve ABD’ye tepki vermesi gerektiğini bildiren uzmanlar, İncirlik Üssü’nden kalkan uçakların PYD’ye yardım gönderdiğini de vurguluyorlar. Dolayısıyla tepkiler kağıt üzerinde kalırken, ABD tarafından İncirlik üzerinden PYD desteklenmeye devam ediyor.