Fransa'da Afrika kökenli müzisyen Michel Zecler'i darp olayında yeni gelişme

Fransa'da Afrika kökenli müzisyen Michel Zecler'i darp olayında yeni gelişme
Fransa'da meydana gelen olayda, Afrika kökenli müzisyen Michel Zecler'in polis tarafından şiddete uğraması, ülkede geniş çaplı protestolara neden olmuştu. Adliyeye sevk edilen polislerden üçünün tutuklanması, birinin görevden alınması istendi.

Fransa'da geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, müzik yapımcısı Michel Zecler'e uygulanan şiddetin görüntüleri, basına sızmış ve ardından hayata geçirilmeye planlanan 'polisin görüntüleri basına sızdırılamamalı' şeklindeki yasa tasarısı nedeniyle ülkede gösteriler düzenlenmişti. Şiddet görüntüleriyle ilgili gözaltına alınan 4 polis, mahkemeye sevk edildi.

ŞİDDET UYGULADIKLARINI KABUL ETTİLER 

Paris Cumhuriyet Savcısı Remy Heitz, yaptığı açıklamada, "Ulusal Polis Soruşturma Birimince (IGPN)" sorgulamaları yapılan polislerin Paris Adli Mahkemesine sevk edildiğini bildirdi. Polislerin sorguları sırasında şiddeti itiraf ettiklerini belirten Heitz, kendilerini Zecler'i zapt etmek için bu yola başvurmakla savunduklarını kaydetti.

ADLİ DENETİM TALEP EDİLDİ

Heitz, polislerden üçünün "toplu olarak ve silahlarla iradi bir şekilde ırkçı şiddete başvurdukları gerekçesiyle" tutuklu yargılanmasını istediğini aktardı. Olaya sonradan göz yaşartıcı kapsül atarak müdahalede bulunan 4'üncü polisin görevini yapmasının yasaklanmasını istediğini belirten Heitz, bu kişinin adli denetim altında tutulmasını talep ettiğini de vurguladı.

Kaynak: Euronews