Fransa'da grevler devam ediyor

Fransa'da grevler devam ediyor
Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler 13. gününde devam ediyor.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformuna karşı başlatılan grevler 13. gününe girdi. Grevler nedeniyle Paris'te ve çeşitli kentlerde sağlık, kamu ve ulaşım hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanmaya devam ediyor. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Grev nedeniyle, Paris'te ve çeşitli kentlerde sağlık, kamu ve ulaşım hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşandı. Ülke çapında devam eden gösterilere polis, göz yaşartıcı gaz kapsülleri ile müdahale etti.

Yaşanan gösteriler Fransa ekonomisini de derinden etkilerken birçok turist Fransa'ya tatil planlarını iptal etti. Ayrıca birçok Fransız sosyal medya hesabından polislerin sert müdahelesine tepki gösterirken, grevin yılbaşına kadar süreceği belirtiliyor.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, emeklilik sisteminin tek bir düzene getirileceğini, çeşitli sektörlere tanınan ayrıcalıkların ve 42 emeklilik türünün peyderpey kaldırılacağını belirtmişti.