Fransa'da neler oluyor? Kaseti çıkınca istifa etti

Fransa'da neler oluyor? Kaseti çıkınca istifa etti
Fransa’da yerel seçimlere kısa bir süre kala ortaya çıkan kaset skandalının artçı depremleri devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sağ kolu Griveaux’la ilgili video yayınlayan Rus sanatçının kız arkadaşı da gözaltına alındı. Fransız yetkililer ise, ikilinin bir şantaj çetesi mensubu olduğu üzerinde duruyor.

Fransa'da iktidar partisinin Paris Belediye Başkanı adayı Griveaux'un cinsel ilişki görüntülerinin internette yayınlanması, ülke siyasetinde depreme yol açtı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sağ kolu Benjamin Griveaux ile ilgili görüntülerin internete sızmasının ardından Rus sanatçı Pavlenski’nin yanı sıra kız arkadaşı Alexandra De Taddeo’da gözaltına alındı.

Fransız hükümetin Sözcüsü Sibeth Ndiaye ise, Rus sanatçı Pavlenski’nin bu işi yalnız yapmadığını ve kendisine yardım edildiğini düşündüklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Macron ise, Rusya’ nın başka ülkelerin seçimlerine müdahale ettiğini ifade etmişti.

Kasetin ortaya çıkışının ardından Paris Belediyesi adaylığından da çekilen Griveaux’un ise yerine hangi ismin geçeceği belli oldu. Macron’un Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'i aday gösterdiği kaydedildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Buzyn görevinden istifa ederken, yarıştaki dengeleri değiştirebilecek görev teslim töreninde, göz yaşlarını tutamadı.