Fransa'da sarı yeleklilere gözaltı

Fransa'da sarı yeleklilere gözaltı
Fransa'da sarı yelekliler bir kez daha sokaklara çıktı. Toulouse kentinde 45 sarı yelekli gözaltına alındı.

Fransa'da 17 Kasım'da başlayan Sarı Yelek eylemlerinde 13 Nisan Cumartesi günü 22'inci protesto gerçekleşti.

Fransa İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre eylemlere ülke genelinde 31 bin kişi katıldı.

Le Monde'da yer alan habere göre, 22'inci eylem haftasında Sarı Yelekler, Toulouse kentinde büyük bir toplantı planlandı. Hareketin bilinen figürlerinden Eric Drouet, Maxime Nicolle ve Priscillia Ludosky'nin de katılması beklenen toplantıya polis tarafından izin verilmedi.

Toplantının yapılacağı bölgede 800 güvenlik gücü görev aldı. Polis barikatını geçmeye çalışan eylemcilere, biber gazıyla müdahale edildi. 23 kişi gözaltına alındı. 

Başkent Paris'te ise İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 5 bin kişi eylem yaptı. Champs Elysee'de gösteri yasağına rağmen toplanan kalabalığa polis, tazyikli su ile müdahale etti.

45 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Akaryakıt fiyatları ve hayat pahalılığını protesto etmek için başlayan sarı yelekliker gösterilerinin 22. haftasında, protestoların başkenti olarak anılan Toulouse’daki gösterilerde biri polis, 21 kişinin yaralandığı; 45 kişinin de gözaltına alındığı duyuruldu.

Fransa İçişleri Bakanlığı gösterilere ülke genelinde 31 bin kişinin katıldığını; Touluouse’daki gösterilere katılımın ise 4 bin 500 kişi olduğunu duyurdu.