Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, zorunlu olmadığı sürece Fransa halkının sokağa çıkmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Fransa'da ordu, sokağa indi.

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün en şiddetli hissedildiği kıtalardan biri de Avrupa oldu. Fransa'da, korona virüsün yayılmasını engellemek için son çare olarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Pazar günü vatandaşların park ve bahçelere gittiğini ifade eden Macron, bunun doğru olmadığını ve insanların tehlikeye atıldığını söyledi.

Macron, tüm çabaların salgının yayılmasını önlemeye yönelik olması gerektiğini belirterek, Fransızları daha bilinçli şekilde hareket etmeye çağırdı.

SERBEST DOLAŞIM SINIRLANDIRILIYOR 

Ülke genelinde yarın 12.00'den itibaren serbest dolaşımın en az 15 gün süreyle sınırlandırılacağını duyuran Macron, zorunlu haller dışında dışarı çıkılmaması gerektiğini, market, hastane ve işe gitmenin serbest olacağını söyledi.

UYMAYANLAR CEZALANDIRILACAK 

Pazar günü yapılması planlanan yerel seçimlerin ikinci turunun ileri bir tarihe ertelendiğini açıklayan Macron, salgına karşı "savaşta" olduklarını ve bununla mücadele edilmesinin önemine işaret etti.

Macron, ülkede tartışmalara neden olan emeklilik reformunun askıya alındığını aktardı.

Maskelerin doktorlara ve sağlık çalışanları için temin edileceğini ifade eden Macron, yarın 12.00'den itibaren Schengen bölgesinin ve Avrupa Birliği (AB) sınırlarının kapatılacağını, AB üyesi ülkeleriyle AB dışındaki ülkeler arasındaki seyahatlerin 30 gün boyunca askıya alındığını belirtti.

MERKEL'İN TOPLANTISINDA AYRI OTURDULAR 

Öte yandan, Almanya Şansölyesi Merkel'in basın toplantısına katılan gazetecilerin, korona virüs nedeniyle birbirlerinden 2'şer metre uzak oturmaları dikkatlerden kaçmadı. 

a505b6d4-7c1a-4645-b9fb-797076b84841.jpg