Fransa'daki olaylara ambulans şoförleri de karıştı

Fransa'daki olaylara ambulans şoförleri de karıştı
Fransa'da 263 kişinin yaralandığı ve 630 kişinin gözaltına alındığı olaylara ülkedeki ambulans şoförleri de dahil oldu. Ayrıca olaylar nedeniyle ülkedeki yelek fiyatlarına da zam geldi.

Fransa'da protestolar sürüyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada çıkan olaylarda 263 kişinin yaralandığı ve 630 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Paris Savcısı Remi Heitz de kentteki gösteride eylemciler tarafından polisten tüfek çalındığını açıkladı.

Paris Savcısı Remi Heitz, düzenlediği basın toplantısında, 'sarı yelekliler' tarafından polisten "HK G36" modelinde tüfeğin çalındığını belirtti. Le Parisien gazetesi, tüfeğin Paris'in 16. Mahallesi'nde çalındığını yazdı.

Ülke genelinde 'sarı yelekliler' adı altında örgütlenen eylemciler, 17 Kasım'dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülüyor. Protestolar, Macron ve hükümete karşı daha geniş çaplı taleplerle isyana dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan başta akaryakıt vergilerini düşürmesini ve yaşamlarını rahatlatacak ekonomik düzenlemeler yapmasını talep ediyor.

Eylemciler, dün sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemlerininalındığı Champs-Elysees Caddesi çevresinde toplanmıştı. Polis, caddeyegirmelerine izin vermediği eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti. Göstericiler, Paris'in caddelerinde çok sayıda araç ve çöp bidonunu ateşe vermiş, polislere taş ve şişe fırlatmıştı. Paris sokaklarında sık aralıklarla ses bombaları duyulmuştu.

Öte yandan Paris'teki eylemler sonucu 'sarı yeleklerin' fiyatı da uçuşa geçti. Paris'teki eylemlerin başlamasından bu yana sarı yelek fiyatlarında yüzde 30'a varan artış görüldü.

Ambulans şoförleri de 'Sarı Yelekliler'in eylemine destek verdi. Yüzlerce şoförün destek verdiği eylemlerde ambulanslarla yollar kapatıldı.

YELEK SATIŞLARI PATLADI

Son günlerde yapılan kamuoyu anketleri halkın gösterilere olan desteğinin arttığını ortaya koyarken eylemcilerin giydiği sarı yelek satışlarının da arttığı belirtildi.

İnternet üzerinden sipariş edilen sarı yelek satışlarında ciddi artış dikkat çekti. Talep artışından dolayı 1-30 Kasım arasında sarı yelek fiyatlarında ortalama yüzde 22 artış yaşandığı gözlemlendi.