Fransa’dan skandal YPG açıklaması

Fransa’dan skandal YPG açıklaması
Fransa’dan terör örgütü PKK/ YPG’nin öncülüğünde kurulan SGD hakkında skandal bir açıklama geldi. Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly "Sahadaki ortaklarımız olan SDG çok özverili çalıştı. Bizim onlara çok borcumuz var" dedi.

Fransa’dan terör örgütü YPG’nin öncülüğünde kurulan Demokratik Suriye Güçleri ile ilgili skandal bir açıklama geldi.

Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, IŞİD'in sonlandırılmasıyla beraber Suriye'deki iç savaşta ‘yeni mağdurların’ (SDG) olmasını istemediklerini söyledi. Le Parisien gazetesine yazan Parly, ABD'nin bölgeden çekilmesi sonucunda kartların yeniden dağıtılacağını ama kimsenin sonucu kestiremediğini ifade etti.

Bakan Parly, "Sahadaki ortaklarımız olan SDG çok özverili çalıştı. Bizim onlara çok borcumuz var." dedi.

PARİS SİYASİ BİR UZLAŞI İSTİYOR

AFP'ye konuşan Fransız hükümet yetkilisi, Pentagon'un Suriye'de 'gözlemci kuvvetler' oluşturmayı teklif ettiğini ama müttefik ülkelerin buna çok katı olarak karşı çıktıklarını söyledi.

Hükümet yetkilisiEsad rejimi ile ile YPG arasında siyasi bir anlaşma yapılarak sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdi. Çözüm sürecine Türkiye'nin de katılmasını umduklarını söyleyen yetkili, buna rağmen tarafların arasında siyasi bir anlaşmanın kolay olmayacağını da kaydetti.

GERİ ÇEKİLME KADEMELİ OLACAK

Diğer yandan Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'deki askerlerini kademeli olarak çekeceklerini ve müttefiklerin endişe duymaması gerektiğini açıkladı.

Almanya'da devam eden 55'inci Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan ABD Suriye Özel Temsilcisi James Franklin Jeffrey, "Onlara [müttefiklerimize] defalarca söylediğimiz gibi geri çekilme ani ve süratli bir şekilde değil, kademeli bir şekilde olacak." dedi.

Özel Temsilci Jeffrey ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün bir araya gelmiş, IŞİD, YPG ve sınır güvenliği gibi konular üzerine konuşmuştu. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulduğunu belirten Akar, bölgede YPG'nin olmaması gerektiğini ve güvenliğin Türkiye tarafından sağlanabileceğini söylemişti.

İlgili Haberler