Fransa'nın Cumhurbaşkanı adayı Zemmour ortalığı karıştırdı! Macron'un rakibi skandal hareketini böyle savundu

Fransa'nın Cumhurbaşkanı adayı Zemmour ortalığı karıştırdı! Macron'un rakibi skandal hareketini böyle savundu
Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adı geçen eski gazeteci Éric Zemmour'un yaptığı orta parmak hareketi ortalığı karıştırdı.

Eski gazeteci Zemmour, Marsilya ziyaretinde bir restorandan ayrılırken kendisine orta parmak gösteren kişiye aynı şekilde cevap verdi. AFP haber ajansı fotoğrafçısı bu anı yakalamayı başardı.

Zemmour''a yakın adı açıklanmayan bir kaynak, hareketin "içgüdüsel" olduğunu söyledi:

Zemmour bize ''Bana hakaret edildi. Bana parmak gösterdi ben de cevap verdim'' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron''a yakınlığıyla bilinen Avrupa Birliği Bakanı Clement Beanue ise hareketin, "Zemmour''un gerçek yüzünü gösterdiğini" savundu.

Müslüman ve göçmen karşıtı görüşleriyle ön plana çıkan Zemmour, Nisan 2022''deki seçimler için yapılan anketlerle aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi''nin lideri Marine Le Pen''in rakibi konumuna geldi.

Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour adaylığını henüz açıklamasa da yürüttüğü kampanya yarışacağının sinyallerini veriyor.

Öte yandan Zemmour''a verilen destek son dönemde azaldı. Bu hafta yapılan bir anket, Zemmour''un iki hafta öncesine göre yaklaşık iki puan kaybettiğini gösterdi.

Reuters, Zemmour''un kan kaybının el hareketiyle hızlanabileceğini yazdı.

ZEMMOUR MARSİLYA ZİYARETİ

Fransa''nın güneyindeki kente yapılan ziyaret Zemmour için iyi geçmedi. Zira cuma kente giden Zemmour, protestolar sebebiyle trenden inmesi gerekenden daha önce bir durakta erkenden indi. Ayrıca Zemmour, Marsilya''ya "Marsilya ırkçılığa karşı" sloganları arasında yürüdü.