Fransız doktorlardan skandal aşı önerisi: "Korona aşısını Afrika'da deneyelim"

Fransız doktorlardan skandal aşı önerisi: "Korona aşısını Afrika'da deneyelim"
Fransız kanalında açıklama yapan iki Fransız doktorun, korona virüs tedavisi için kullanılması planlanan BCG aşısının Afrika'da ve hayat kadınları üzerinde denenmesine yönelik skandal açıklamaları tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde tüberküloza karşı verilen BCG aşılarının korona virüsten insanları koruyabileceği ileri sürülmüştü. Özellikle uzmanlar, BCG aşısının korona virüsle mücadele kapsamında başlıca aşılardan biri haline geleceği belirtilmişti.

Break News France'da yer alan habere göre, öte yandan Fransa'nın ünlü kanallarından LCI TV'de canlı yayında iki Fransız doktorun skandal sözleri tepkilere neden oldu. Canlı yayına bağlanan Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servis Şefi Prof. Dr. Jean Paul Mira ve Araştırma Direktörü Prof. Dr. Camille Locht, yayın sırasındaki sözleri bir anda dünya gündemine oturdu.

"AFRİKA'DA YAPAMAZ MIYIZ?"

Aşı denemeleri ile ilgili yorum yapan Doktor Mira, "Korona virüs araştırmalarını, maskenin, tedavinin, yoğun bakımın olmadığı Afrika'da yapamaz mıyız? Tıpkı AIDS araştırmalarında olduğu gibi hayat kadınları üzerinde deneyemez miyiz? Çünkü onlar daha fazla hastalanmaya yatkın. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" dedi.

"AFRİKA'DA ARAŞTIRMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Öte yandan Doktor Mira'nın sözlerine ise Doktor Locht da destek verdi. Doktor Locht, "Evet haklısınız. Zaten bu araştırmanın paralelinde Afrika'da bir araştırma yapmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.