Avrupa'nın ortasında FETÖ propagandası. Fransız medyası da destek verdi

Avrupa'nın ortasında FETÖ propagandası. Fransız medyası da destek verdi
Fransa’nın Strazburg şehrinde toplanan FETÖ üyeleri, Türkiye karşıtı sloganlar atarak yürüyüş düzenledi. 

FETÖ üyelerinin kurduğu Peaceful Actions Platformu (Barışçıl Eylemler Platformu), Fransa’nın Strazburg şehrindeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde toplandı.

Türkiye’de Balyoz, Ergenekon ve Şike kumpaslarının ardından 15 Temmuz’da askeri darbe girişiminde bulunan ve başarısız olan FETÖ üyeleri, birer birer tutuklandı.

Yurtdışına kaçan veya halihazırda yurtdışında bulunan FETÖ üyeleri, “Türkiye’de adalet yok” algısı yaratmak için harekete geçti.

Türkiye’de adalet bulunmadığını ve FETÖ üyelerinin KHK ile ihraç edilmesinin “hukuk dışı” olduğu ithamlarında bulunan FETÖ üyeleri, Fransa’da yaptıkları yürüyüşte Türkiye aleyhinde sloganlar attı.

Eylem yapılan alanda çok az sayıda polisin bulunması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceleri NATO üyesi ülkelerin, “ittifak ruhuna yakışmayacak şekilde” terör örgütleri PKK ve FETÖ ile bağ kurduklarını ve üyelerin o ülkelerde bulunduğunu ifade etmişti.

FETÖ’nün Fransa’da yaptığı eyleme, İngiltere’de İşçi Partisi’nin eski lideri olan Jeremy Corbyn de katıldı.

Yapılan FETÖ eylemini, Fransız Euronews gazetesi manşetine taşıdı ve şöyle dedi: “Gülen grubu üyeleri öncülüğünde toplanan Peaceful Actions Platformu(Barışçıl Eylemler Platformu), Türkiye’deki hukuksuzluğu protesto etti.” 

İlgili Haberler