Fransız Otomotiv devi radikal karar alıyor

Fransız Otomotiv devi radikal karar alıyor
Dünyanın en büyük otomobil markaları içerisinde yer alan Peugeot elektrikli araçlar konusunda radikal bir kararın eşiğinde. Elektrikli otomobil ağını genişletmek istediğini söyleyen şirket bunu bir adım daha ileriye taşıyacak.

Donanım Günlüğü’nde yer alan habere göre, otomotiv markaları her geçen gün yeni fikirlerle karşımıza çıkıyor. Mercedes ve Kia gibi mar kaların aldığı elektrikli otomobil kararlarından sonra şimdi de Peugeot önemli bir açıklama yaptı. Elektrikli otomobil ağını genişletmek istediğini söyleyerek 36 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. Şimdi ise bunu bir adım daha ileriye taşıyor.

Gelen son detaylara göre Fransız otomotiv devi 2021 yılı içerisinde elektrikli araç oranını yüzde 70 seviyelerine kadar çıkarıyor. 2023 yılına geldiğimizde ise bu rakam yüzde 85 hediyelerine kadar yükselebilir. Peugeot 308 ile işe başlayacaklar.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN ÖNEMLİ KARAR
Avrupa Birliği otomotiv şirketleri ile ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre 2015 yılında içten yanmalı motor satışı tamamen yasaklı hale gelecek. Böylece Avrupa Birliği ülkeleri tamamen elektrikli otomobillere yönelmiş olacak. Bu karar birçok markanın elektrikli otomobiller ile ilgili yeni kararlar almasını sağladı.

İlgili Haberler