Fuat Oktay: "4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edildi"

Fuat Oktay: "4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edildi"
21. Dönem Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları ile 13. Dönem İdari Yargı Hakim Adayları Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 4 bin hakim ve savcının FETÖ'den tasfiye edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "21. Dönem Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayları ile 13. Dönem İdari Yargı Hakim Adayları Kura Töreni'nde konuştu.

Oktay, "Adalet mekanizmamız içindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyen kurum olmuştur. 4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Oktay’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"17-25 Aralık girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi hepimize yargının ne kadar önemli olduğunu birkez daha göstermiştir. Adalet mekanizmamız içindeki FETÖ'cüleri en hızlı temizleyen kurum olmuştur. 4 bin FETÖ üyesi hakim ve savcı tasfiye edilmiştir.

Bunlara hakim ve savcı demek doğru değildir. Bunlar hakim ve savcı elbisesi giyen hainlerden başkası değiller. Kararlarını ideolojik bağnazlıkla alanların ne adalet ne de devlet teşkilatımızın herhangi bir noktasında barınmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde her zaman olduğu gibi sizlerin yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Sizlerden de beklentimiz adaletin tesisidir. Vazifenizi yaparken bir mazlumun ahının arşı titretmeye yeteceğini aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum."