Trump, “Sınıra timsah gönderelim” demiş!

Trump, “Sınıra timsah gönderelim” demiş!
ABD'de yayımlanan bir kitapta Başkan Trump'ın sınırdaki kaçak göçmen geçişini durdurabilmek için sınıra yakın noktalara içi timsah ve yılan dolu hendekler kazılmasını, elektrik şoklu teller çekilmesini önerdiği iddia edildi.

GÜNBOYU / İSTANBUL

New York Times, ABD Başkanı Trump'ın kaçak göçmenlerin sınır geçişlerinin yavaşlatılması için güvenlik birimlerine göçmenlerin ayaklarına ateş edilmesini tavsiye ettiğine dair bir iddiaya yer verdi. Amerika'nın Sesi'nden Begüm Dönmez Ersöz, bu tür haberlerin, bu yıl içinde yayınlanan bir kitapta öne sürüldüğünü bildirdi.

Kitapta, Trump’ın, Meksika sınırından Amerika’ya girişleri durdurmak için sınıra yakın noktalara içi timsah ve yılan dolu hendekler kazılmasını, elektrik şoklu teller çekilmesini önerdiği de iddia ediliyor.

Türkiye’de ise AKP iktidarı, 2011 yılından beri sınırlarda ciddi bir kontrol uygulamayıp dünyanın dört bir tarafından gelen teröristlerin Suriye’ye geçmesine, orada terör örgüt kurarak iç savaş çıkmasına yol açtı. Bu teröristler de ABD’ye bahane oldu ve PKK’nın Suriye kolunu destekleyerek, IŞİD’e karşı mücadele adı altında, Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kurdu. Türkiye, bu devlet kurulurken Suriye’nin kuzeydoğusunun boşaltılmasını, nüfusun Türkiye’ye sürülmesini de seyretti. Avrupa Birliği ise, sığınmacıları kabul etmemek için Türkiye ile para karşılığı anlaşma yaptı. Öyle ki Yunanistan’da bulunan 10 bin kadar Suriyelinin de Türkiye’ye gönderilmesini istiyorlar.

Aynı Avrupa Birliği, sadece bir yılda 800 bin kişiyi gözaltına alarak sınır dışı eden ABD yönetimine ciddi bir eleştiri getirmiş değil.

ABD’nin 800 bin Meksikalıyı gözaltına alarak sınır dışı etmesine ses çıkarmayan Avrupa Birliği'nin Yunanistan’daki 10 bin Suriyeliyi bile Türkiye’ye göndermeye çalışması dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar