Furkan Vakfı'dan yasağa rağmen bayramlaşma kararı

Furkan Vakfı'dan yasağa rağmen bayramlaşma kararı
Alparslan Kuytul yönetimindeki Furkan Vakfı, Adana'da yasağa rağmen teravih namazı kılmak isteyen üyelerinin gözaltına alınmasının ardından olayı protesto etti. Vakfın, 81 ilan edilecek yasağı delerek yarın bayramlaşma programı yapacağı belirtildi.

Adana'da dün gece teravih namazı kılmak isteyip yasağa rağmen camiye giren Furkan Vakfı üyelerine polis müdahale etti.

Gözaltına alınan 40 kişiye idari para cezası kesildi. Gözaltına alınan vakıf üyeleri daha sonra serbest bırakıldı. Polisin gözaltına almasının ardından tekrar toplanan bir grup "Namaza engel olmazsınız", "Doğu Türkistan olmayacağız" sloganları atarak yarından itibaren bayramlaşmaya gideceklerini duyurdu.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, yaşananların ardından yaptığı paylaşımda, "Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!" ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını eleştirdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kuytul, "Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler