Camide biber gazı ile müdahale edilmişti. O cemaate operasyon

Camide biber gazı ile müdahale edilmişti. O cemaate operasyon
Furkan Vakfı mensubu grubun Gaziantep’te bir camide, salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazı müdahalesi ile gözaltına alınmasının ardından Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul dahil birçok kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Camide biber gazı ile müdahale edilmişti. O cemaate operasyon

Gaziantep’te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı mensubu gurubun biber gazı ile müdahale edildikten sonra gözaltına alınmasının ardından vakfa şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, Adana''daki bir camide üyeleriyle birlikte gözaltına alındı. 

Kuytul’un eşi Semra Kuytul, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Dün gece Adana Emniyeti başta olmak üzere Türkiye''nin çeşitli illerinde polis ma''bed bastı, camileri çiğnedi! Kur''an okuyan insanları darp ederek sürükleyerek camiden çıkardılar. Tarihe böyle geçtiler. Alparslan hocam, oğlum ve yüzlerce arkadaşımız gözaltında! Allah bize yeter!” ifadelerini kullandı.

Alparslan Kuytul’un Twitter hesabından paylaşılan mesajda  ise “An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!” denildi.

“EŞ ZAMANLI POLİS BASKINI DÜZENLENDİ”

Furkan Vakfı’nın Twitter hesabundan yapılan açıklamada operasyonla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“Camilere Eş Zamanlı Baskın Yapılıyor!

Sadece Efendimizin unutulmuş olan sünnetini yeniden ihya etmek için camide itikâfa giren Furkan Gönüllüleri gözaltına alınıyor.

Gece 2.30 sularında onlarca camide itikafta kalan yüzlerce Furkan Gönüllüsüne eş zamanlı polis baskını düzenlendi!”

NE OLMUŞTU?

Camide itikaf yapmak isteyen Furkan Vakfı üyeleri, polisin biber gazlı müdahalesi ile karşılaşmış, 8 kişi gözaltına alınmıştı. Konu hakkında açıklama yapan Gaziantep Valiliği, biber gazı sıkan polisin açığa alındığını belirtmişti. Camide toplanan grup için ise "Organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

Öte yandan Furkan Vakfı üyelerine polis daha önce de birçok kez polis müdahalede bulunmuştu.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı''na yönelik 30 Ocak 2018’de yapılan operasyonda gözaltına alınan Kuytul, 9 Şubat 2018 tarihinde tutuklanmış, hakkında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme'', ''özel belgede sahtecilik'', ''dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık'', ''kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık'', ''mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek'' suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Alpaslan Kuytul, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında 5 ayrı suçtan 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talebiyle tutuklu yargılanıp, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildikten sonra savcının itirazı üzerine tekrar tutuklanmıştı.

KUYTUL''UN 15 TEMMUZ VE ERDOĞAN AÇIKLAMASI

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, 15 Temmuz darbe girişimini canlı yayında öğrenmiş ardından “Darbenin Müslümanlara hayırlı olması”nı temenni etmişti.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden bir gün önce ise “Erdoğan''ın kalemi kırılmıştır, yakında işi bitirilecektir” ifadesini kullanan Alparslan Kuytul, “Avrasyacıların herhalde o bayram ettikleri günler yakında bitecek gibi görünüyor” demişti.

Ayrıca Furkan Vakfı, Afrin''e yönelik başlatılan Zeytin Dalı operasyonuna da karşı çıkmıştı.

İlgili Haberler