Futboldan başka spor bilmeyenler

Bugün, geçen hafta aramızdan ayrılan İzmir'in önemli bir isminden, Nevzat Güzelırmak'dan bahsedeceğim. Bu da Orhan Ayhan'ın hatırlatışıyla olacak:

"İtalya'da özel maça çıkıyoruz. Davetli spikerleri soyunma odalarına götürüyorlar. Soyunma odasına indim. Gencecik bir spiker olmama rağmen hesap sordum. Niye bu adamı oynatıyorsunuz? Bana cevap olarak 'başkan öyle istedi' denildi. Yani Orhan Şeref Apak. İtalyanlara özel bir tanıtım bu.  Maç sonunda tek kelimeyle perişan olduk. Bol bol gol yedik."

Gerçek efsane

Göztepe pek çok süper starın yetiştiği bir kulüptür. Bu takım geçmiş günlerde en değerli isimlerinden birini kaybetti. Sözünü ettiğim, eskiden gecekondu semti olan Yamanlar'da doğmuş biriydi; Nevzat Güzelırmak. Yamanlar şimdilerin koca kenti oldu. Nevzat ne zaman ki Namık Kemal Lisesi'ne kaydoldu, her şey değişti. Bir bakıma kaderi değişti diyebiliriz.

Boyu kısa sayılırdı ancak futbol zekası koskocamandı.

Başta Göztepe olmak üzere gerçekten efsaneliğe yükseldi. İşte böyle birini kaybettik. Hem oyuncu hem çalıştırıcı olarak. Güzelırmak'ı da Orhan Şeref Apak, Adnan Süvari ve daha nicelerin yanına yolladık.

Müze müdürü

Bu arada kupalarla dolu emanetini Göztepe'nin müze müdürü uzun uzun anlattı. Görüyoruz ki devir değişiyor. Şimdi bunları koruyanlar var. Göztepe, Mehmet Sepil gibi bir petrol tacirinin himmetine muhtaç değil. Tek avuntum, geçen yılki borçların yüzde 99.8'ini kapatmakla kazançlı çıkan bir ekolden gelmemeleri.

İşini bilen

Rizespor başkanı Hasan Kartal için herhangi bir sonuç fark etmiyor. Takımı yenilse de kazanıyor kazansa da...

Ya Kaz Dağları'nda altın arıyor ya da Kanal İstanbul'un parasal ihalelerinde kendini gösteriyor. Gelir kaynağı tamamen Kartal'a bırakılması gereken bir ihale şart.

Atletkomple

Ben bu satırları dile getirirken Türkiye'deki yorumcuların pek çoğu sadece futboldan geçinmekteler. Ben her türlü spordan anlayan spor yorumcularını beğenirim. Farklılığa buradan başlamak şarttır.

Basketbola da vakıf spor yazarlarını takdir ederim.

Ömer Üründül gerçekten bir değerdir.

Üründül'ün en önemli özelliği maçları çıkıp kural ve kaideye uygun olarak yorumlamasıdır. Bu işi de kimse de kolay kolay beceremez. Üstünlüğü de buradan geliyor.

NBA şampiyonu

NBA'de Miami Heat'ın TRT Spor'da Murat Murathanoğlu ve Erbatur Ergenekon'la birlikte işlenişi düşüncesi iyi idi.

Miami, Los Angeles Lakers'a kafa tutmasına rağmen seride 4-2 kaybederek şampiyonluğu kaybedişi ilgi alanlarımızdan biri oldu.

Los Angeles Lakers ise, 10 yıl aradan sonra 17. şampiyonluğuna ulaştı

Geçmiş olsun

Aort damarı yırtılması nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın komadan çıktığını, sağlık durumunun iyiye gittiğini öğrenip sevindim. Geçmiş olsun dileklerimle birlikte sağlıklı günler temenni ediyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

En güç üç şey vardır; bir sırrı saklamak, bir derdi unutmak, boş zamanı iyi değerlendirmek. Şirazlı Şadi

 

Yazarın Diğer Yazıları