Golsüz biten Konyaspor - Başakşehir maçı nasıl geçti

Golsüz biten Konyaspor - Başakşehir maçı nasıl geçti

CEVAT KOL / YENİÇAĞ

Geçtiğimiz sezonun flaş ismi İlhan Palut’un Konyaspor’u Avrupa’ya erken veda etti. Üstelik farklı yenilerek. Lige ise ligin yeni takımından bir puan alarak başladılar. Futbol ve skor Konyalıyı yine mutlu etmedi. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, islam oyunları nedeniyle sahasından oldu. Müsabakayı evinde değil, Eskişehir de oynamak zorunda kaldı. Kadrosundan epey bir oyuncu ya sattı ya da yollarını ayırdı. 

Lige fırtına gibi giren, Avrupa’da yoluna devam eden Emre Belözoğlu’nun başında olduğu Başakşehir karşısında kendi yolunu kendi çizecek. Ya erimeye devam, ya kötü gidişe dur deme maçı..

Başakşehir karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte oyun kontrolünü eline aldı. Kalabalık bir savunma ordusu ile katı savunma yapan rakibini çözmek, yormak, hataya zorlamak  için çok pas yaparak gol aradı. Kanatları kullanmaya çalıştı. Sağ açıkta Deniz Türüç bulunduğu kanadı hareketlendirirken aynı şeyleri Chouiar için söylemek mümkün değil. El freni oldu. Konyaspor ise rakibinin hata yapmasını bekledi. Kontrataklarla saman alevi gibi gol aradı. Futbolun cilvesi bu, ilk yarıda futbolu oynamaya çalışan değil, oynatmamaya çalışan takım ciddi gol pozisyonunu yakaladı. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı..

İkinci yarıya iki takım aynı kadroları ile başladı. Başakşehir teknik sorumlusu Emre Belezoğlu sol ve sağ açığı çok güveniyor olmalı ki onlara bir şans daha tanıdı. Deniz’i sola, Chouiar’ı sağa aldı. Bu şans 10 dakika sürdü. Chouiar’ın yerine Serdar Gürler’i alıp o mevkiye işlev kazandırmaya çalıştı. Çokta işe yaramadı.. Başakşehir takımı rakamlarda rakibi üzerinde etkili görünse de orta sahadaki hızlı geçişleri doğru yapamadı. Başka bir deyişle Konyaspor izin vermedi. Sürekli rakibinin hata yapmasını bekleyen yeşil beyazlılar Lima’nın ayağından bu fırsatı yakaladı. Rahmanoviç fırsatı auta attı. Nazire yaparcasına uzatma dakikalarında Başakşehir adına bu kez Berkay kaleye vurmaktan zorunu yaparak auta attı. İki takım puanları paylaştı. Şimdilik her şeye kaldığı yerden devam. Konyaspor ve Başakşehir golsüz berabere kalıp puanları paylaştı.

Yazarın Diğer Yazıları