Trabzonspor'a üç puanı getiren detay

Trabzonspor'a üç puanı getiren detay

Bordo mavililer, olağanüstü coşkulu tribün desteğiyle mücadele ettiği karşılaşmada, lig şampiyonluğunun ardından İstanbul Olimpiyat Stadyumunda elde ettiği Süper Kupa ve ligdeki İstanbulspor galibiyetinin gururunu yaşadı.
Bordo mavililerde eksik Peres ve Hamşik’e gıda zehirlenmesi yaşayan Dorukhan da eklendi. Avcı Denswil’i stopere yerleştirdi, Doğucan’ı da Siopis’e partner olarak sahaya sürdü. 
Ligde ilk haftayı bay geçen Atakaş Hatayspor bu maç öncesi bir kapalı kutuydu. Yeni teknik direktörleri Serkan Özbalta eksiksiz kadrosuyla ve 4-3-3 anlayışıyla mücadele etti.
Müthiş bir ilk yarı izledik MP Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde. Bunda Hatayspor’un bir deplasman takımı olarak üstelik Süper Lig’in son şampiyonu rakibi karşısında kapanmayı değil, başlama düdüğüyle oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışan anlayışla mücadele etmesinin rolü büyüktü. Zaman zaman çok güzel hareketler de izledik pozitif futbolu tercih eden iki takımdan da. Örneğin El Kaabi’nin rövaşatasına Uğurcan’ın mükemmel müdahalesi, Erce’nin Hatayspor formasıyla eski takımına karşı sergilediği olağanüstü performansı, VAR kararıyla iptal edilen gol öncesi Bakasetas’ın Eren’e müthiş pası, izleyenleri adeta mest etti. İlk yarının üzücü tek notu Visca’nın talihsiz sakatlığı oldu. İlk yarı yüksek temposuna ve bol pozisyonuna karşın golsüz sonuçlandı.

Trabzonspor’da Abdulkadir Ömür, Hatayspor’da ise Onur Ergün takviyesiyle başlayan ikinci yarıda konuk ekip bıraktığı yerden devam etti. Yine oyunu rakip yarı alana yıkıp topa daha çok fazla sahip olma çabası sonuç verdi. Bu anlayışıyla zaman zaman geride az adamla yakalanıp pozisyonlar verse de Trabzonspor’a ciddi sıkıntılar yarattı. Yine de net pozisyonları ev sahibi ekip üretti. Ama Erce’yi geçemedi. Bu durum Abdulkadir Ömür sahneye çıkana kadar. Ömür, Eren’in pasına ceza sahası dışında öyle bir vuruş yaptı ki, günün başarılı ismi Erce, sadece parmaklarıyla dokunabildiği topun filelere gitmesini engelleyemedi.
Serkan Özbalta, iyi oynadığı karşılaşmayı kaybetmemek için oyuna müdahaleler yaptı. Kamara, Sadık ve Boudjemaa takviyeleriyle eşitliği kovaladı. Ama Trabzonspor da net pozisyonlar buldu ve çoğunda yine Erce’ye takıldı.
Böylece Bordo mavililer, oyunu genelde kontrolünde tutan rakibi karşısında zaman zaman ciddi sıkıntılar yaşasa da karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Bu galibiyetle de Kopenhag ile deplasmanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi Play Off maçı öncesinde büyük moral depoladı.

Yazarın Diğer Yazıları