Arda Turan'a kapı kapalı: Galatasaray, Okan Buruk'u Fatih Terim'den bakın nasıl koruyacak?

Arda Turan'a kapı kapalı: Galatasaray, Okan Buruk'u Fatih Terim'den bakın nasıl koruyacak?
Başlıktaki soru sadece Okan Buruk için geçerli değil aslında.

Okan Buruk değil de isterse Guardiola gelsin fark etmez. Galatasaray''da görev yapacak her hocanın başında Fatih Terim ismi demoklasin kılıcı gibi sallanacak!

Nasıl ki yerine gelen adam Torrent baskıdan neye uğradığını şaşırdı! Herkes aynı şeyleri yaşayacak.

Nedeni de şu. Fatih Terim adı bazı Galatasaraylılarca Galatasaray''la eşit düzeye getirildi. Neredeyse Fatih Terim eşittir Galatasaray gibi yani.

Takımda çalışan hoca isterse ağzıyla kuş tutsun; farketmiyor onlar için. En küçük bir fırsat bulduklarında basıyorlar yaygarayı:

"Bu iş imparatorsuz olmaz, Fatih Terim göreve!"

Hafife almayın bunu. Çok ağır bir yük. Çünkü bu takımda şampiyon olmasına rağmen Fatih Terim uğruna gönderilen hoca da oldu. (Mircea Lucescu).

Fatih Terim de biliyor bunu. Hoşuna gidiyor mu, gitmiyor mu bilmiyorum. Ama sanırım bir beklenti içinde hala. Onu görebiliyorum.

Çünkü her fırsatta Galatasaraylı olduğunu söyleyip, her türlü fedakarlığa hazır olduğunu vurguluyor ama teknik direktörlükten başka bir işe de yanaşmıyor. İlle de profesyonel bir çalışanı olacak kulübün; başkasını istemiyor.

Daha önce de gündeme gelmişti sanırım. Hocaya "Artık yönetime gir" dediler, duymadı. "Başkanlık" dediler, tınmadı. Sportif AŞ''ye gel" dediler, aldırmadı. Teknik direktörlük olacak mutlaka, başka türlüsünü gündeme bile almadı.

Şimdi de öyle. Yine bekliyor. Okan Buruk''la anlaşma yapılsa bile umudunu kesmiyor. Bekliyor. En küçük bir tökezlemede, takımın iki beraberlik, bir yenilgi alması durumunda kendi adının yine gündeme getirileceğine, tribünlerden "Fatih Terim" diye bağrılacağını herkes gibi o da biliyor.

İşte yönetim de bunu biliyor.

Onun için en önemli konu, Okan Buruk''u Fatih Terim''den kim koruyacak?

Sanırım yönetim bunun için bazı önlemler alacak.

Bir kere Florya''nın patronu olarak geniş yetkilerle iş başına getirilen Cenk Ergün''ün en büyük görevi bu olacak. Şimdi transferlerle falan uğraşıyor ama sezonun başlamasından sonra eminim mesaisinin büyük bölümünü buna harcayacak.

Çünkü Okan Buruk''u kuşatma harekatı adam daha imzayı atmadan başladı.

Birileri düğmeye bastı, aynı anda hemen her gazetede "Arda Turan''ın yeni görevi belli oldu. Florya''da çalışacak. Cenk Ergün''ün ekibinde" gibi haberler peş peşe çıkmaya başladı.

Yok öyle bir şey. Yazanlar ve yazdıranlar da biliyor. Ama burada amaç baskı uygulayıp, yönetime Arda Turan adını kabul ettirebilmek. Neden? Çünkü Fatih Terim''in adamı. Peki ne yapacak adamı olarak? Bu sorunun da cevabını siz verin. Ne yapacağını tek tek anlatayım mı yani şimdi? En azından içerde Terim''in gözü kulağı olacak.

Oysa hedef Florya''da eskilerden hiç bir şey bırakmamak.

Çünkü yeni bir başlangıç yapmak istiyorlar. Temiz bir sayfa açacaklar.

Cenk Ergün iş başına geldi. Ekibini toparlama aşamasında. Ondan sonra ne dedikodu kalır ortada, ne de Florya''dan haber sızdıracak mikrofon!

İlgili Haberler