Dursun Özbek devrim yaptı

Dursun Özbek devrim yaptı

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Önce Adnan Polat. Hem de kulüp için yaptıkları ortadayken; tarihi ''Saat kaç saat!'' şampiyonluğu ile milyonlarca Galatasaray taraftarının gururla başı dik şekilde gezmesini sağlamışken.

Sonra Mustafa Cengiz. Rahmetlinin zor dönemde elini taşın altına sokmasına, ağır yükü omuzlamasına ve kazandırdıklarına rağmen.

Son olarak da Burak Elmas.

İdari ibrasızlık neredeyse bir gelenek halini alacaktı. İntikam aracı olarak görüldü, kin tohumları ekildi, neredeyse bu işi amaç edinen bir grup oluştu; "Ben sana sorarım, gününü gösteririm"ciler kuruldu.

Oysa... Ne olursa olsun... Yüce bir makam Galatasaray başkanlığı. Bir Galatasaraylıya o makama yaptığı yakışır mı?

Sonunda yakışanı Dursun Özbek yaptı. Başkan adeta bir devrime imza attı mali genel kuruldaki konuşmasıyla, bir nevi genel kurul özür de diledi ibrasızlık etiketini yapıştırdığı başkanlardan.

Aslında Dursun Özbek''in kafasındaki "Barış, birlik, beraberlik" fikrinin temelini Adnan Polat atmıştı uzun süre önce. Polat, son seçimden önce de başkan adaylarının projelerini incelediğini, Dursun Özbek''in yanında ve destekçisi olacağını söylemişti.

Önceki başkanlar hakkında da tek kelime kötü laf etmemişti zaten; yardım istendiğinde koşmuş, fikri sorulduğunda sakınmamıştı.

Dursun Özbek, son mali genel kurulda tarihi bir konuşmayla taçlandırdı olayı. Şu sözleri tarihe kayıt düşülmesi açısından çok önemli:

"Bu projeler ne kadar kıymetli olursa olsun birliktelik yoksa barış yoksa hiçbirini yapamayız. Burada size sormak istediğim bir şey var. Ben diyorum ki artık kulübün barışmaya ihtiyacı var. İdari ibrasızlık gündemimiz hep oldu. 2011’den beri süre geldi. Dostluklar bozuldu kalpler kırıldı. Sonunda da öğrendik ki idari ibrasızlığın hukuken geçerliliği yok. Geçmişte başkanlarımızı üzdük. Yönetim kurullarının kalplerini kırdık. Ben de yaptım. Kendimi onun dışında tutmuyorum. Bizim yaptığımız bu hareketler Galatasaray’a hiçbir fayda getirmemiş.

Geçmişten bugüne gelen 2011’de başlayan usul çerçevesinde bazı kalpleri kırdık, yanlışlar yaptık. Bu idari ibrasızlık yükünü sırtımızdan atalım. Bildiğiniz gibi önümüzdeki dönemde de tüzükten idari ibrasızlık çıkmış olacak. Genel kurul iradesi bu işe nasıl bakıyor. ‘İdari ibrasızlık iyidir, devam etsin’ diyen bir kişi varsa el kaldırsın. Biz artık bugünkü genel kurul nezdinde geçmişteki ibrsaızlıkları sildik. Bana göre artık bundan sonra geçmişteki ibrasızlıklarla ilgili yorum yapılmamasını genel kurul tecelli etti. Bugünden itibaren beyaz sayfamız var. İdari ibrasızlıkla ilgili yorum yapılmaması yok farzedilmesi yönünde genel kurul tecelli etmiştir."

Genel kurul yıllar sonra özür dilemiş oldu Polat''tan... Sonra da Cengiz''den ve son olarak da Elmas''tan.

Dediğim gibi bir devrimdir bu.

Galatasaray''da beyaz bir sayfa açılmıştır artık.

Bu barış, birlik ortamında el ele verildiğinde kulübü nereye götürecek kısa zamanda görülecektir.

Tebrikler başkan. Bu hamleniz tarihe silinmemek üzere geçecektir.

Yazarın Diğer Yazıları